29 juni 2011

Mannens ständiga kamp

Klöverkampen!
Min käre man Leif är alldeles "förfärligt" envis när det gäller vissa saker. I det här fallet gräsmattan. I flera år har han kämpat för att utrota maskrosor (vilket inte är lätt när ena sidan på vår tomt vätter mot en stor grönyta som är kommunens)HAN HAR LYCKATS!! Nu är det vitklöverns tur. Varje dag i flera veckor har han stått framåtstupa som på bilden.

Vi hade så här mycket klöver:

Nu ser det ut så här:
Nu ska gräsmattan gödslas, klippas och vattnas. Hm....själv har jag fullt upp med att se på fotbolls-VM och andra viktiga program.....OK då, jag är en hejare på att vattna blommor.

27 juni 2011

Midsommardagen

Midsommardagen var en utflyktsdag. Bilderna här kommer från Vadköping. Våra goda vänner Anna-Greta och Rune var med. Det är alltid lika trevligt att besöka denna fantastisk oas.

Rune och Anna-Greta
Jag älskar choklad med vispgrädde. Kolla!

Kan det vara chokladens fel att jag ser ut så här? Nej, inte enbart choklad. Den påverkar ju inte hårfärgen......


25 juni 2011

Midsommarafton


Midsommarafton tillbringade vi tillsammans med The Olssons och Lindströms. En underbart god sill lunch serverades hemma hos Maria och Fredrik.Till efterrätt fick vi en jättegod jordgubb-rabarber kompott med grädde och smält vit choklad. (måste fixa receptet) Här kommer några kort på de söta midsommar-flickorna.


Minstingen Maja


Systrarna Wilma och Tuva


Alla fyra kusinerna Tuva, Maja, Elsa och Wilma

24 juni 2011

Snart nya projekt

Mina första egna gjutningar är klara. Jag är helnöjd. Så nöjd att jag har inhandlat nya gjutformar. Jag vet att  man kan använda i stort sett vilka hinkar och byttor som helst, så det får väl bli det också. Så här ser mina saker ut. Paddan ska målas grön och rosorna ska målas vinröda.


Så här ser mina nya formar ut.

23 juni 2011

Avtackning!

Förra våren hade jag en liten datakurs för fyra av mina väninnor. Under ett! års tid har de pratat om att de skulle ha en liten tackfest för mej. Så många saker har kommit emellan, dödsfall, semestrar, förkylningar och helger. Men nu var det dags(bara kul att det dröjde....den som väntar på nåt roligt, väntar aldrig för länge...) Jag blev hämtad av Phoebe och vi hämtade Barbro. Sen åkte vi till Café August och där mötte Carin och Torill upp. En underbart god räkmacka med handskalade räkor intogs. Jag fick både tacktal och present. Kolla!

Barbro visar sina datorkunskaper genom att göra det fina kortet.

Visst är den här söt. Den ger mej "härmideér

20 juni 2011

Kaos på bordet

När jag ska pyssla blir det lätt kaos runt omkring mej. Nu skulle jag göra ett enkelt gratulationskort. Tänk att man behöver så mycket grejer. Två datorer kanske är att ta i lite i överkant. Skrivaren längst till vänster på bilden är en Cricut. Den köpta jag i USA. En rolig skrivare som skär ut, isf att skriva ut. 



Jag fick till slut ihop ett kort.(jag ska skriva under innan jag ger bort det) Nu är det bara att hoppas att Ulla-Britt inte har adressen till min blogg. Bokstäverna är utskurna med Cricutten. Här kommer ett annat prov på vad man kan göra med den.

16 juni 2011

Gjutresultat

Idag har jag hämtat mina gjutna saker. Jag är jättenöjd. Det är ju första gången.

En liten ängel bland pärlor och rosknoppar

Här har jag inte lyckats tvätta bort allt det gröna från rabarberbladet 

OK, krukan är lite sned, men vad gör väl det.

15 juni 2011

Gjuta i betong

I måndags var jag på kurs för att lära mej gjuta i betong. Det verkar jättekul. Här kommer några bilder från kvällen. Ledare var Phebe Hansson. Jag ska hämta mina saker i morgon. Hoppas de blir bra.


Carin och Marita gjuter.
Den här boken har jag köpt idag. Vattenblänk och betong av Malin Nilsson och Camilla Arvidsson. Väldigt bra instruktioner. Nu är det bara för mannen att inhandla finbetong. Sen ska jag sätta igång och gjuta.

12 juni 2011

Jordan's graduation

Det här är mitt stiliga barnbarn Jordan. Han har tagit sin high school examen. Å, vad jag skulle velat vara med. Men det är långt till Seattle. Grattis Jordan!

Eftersom Jacob är med i skolans kör, var han med och sjöng för storebror. Jacob är killen i mitten.
Här är Michael, hans söta fru Suzi (som för övrigt är en fantastisk extra mamma) och Jordan. Michael ser väldigt stolt ut. Ser man tårar i ögonen?
Här är Jordan med sin flickvän Morgan. Visst är det ett vackert par? Den sista stora  balen (Senior Prom) innan examen.

9 juni 2011

Balklänningar

Så har min brorsdotterdotter Josefine tagit studenten. Vacker som en prinsessa. Jag har tagit bilden från fb så den ger henne inte rättvisa.

En söt flicka till. Mitt barnbarn Caroline har haft bal. Hon går ur 9:an i morgon. När man får vara med på ett hörn och sy deras klänningar, känns det väldigt roligt när man ser hur fina de blir, och bäst av allt, de är så fina på insidan också.




Studentpresent till Alexandra (och en likadan till Josefine)



8 juni 2011

Picknick i stadsparken


Sveriges nationaldag firade vi med barn och barnbarn i Karlstads underbart vackra stadspark. Alla tog med sin egen mat så det blev "enkelt" för alla. Vi känner oss oerhört rika, jag och mannen, när vi ser hela vår stora familj samlad på samma ställe. Vi hade tur med vädret, stor risk för regn, men inte en droppe kom på oss. Här några bilder:






Mannen

6 juni 2011

Molkoms marknad

Så är då marknaden över. Två fantastiskt roliga dagar. Strålande väder, bra försäljning, trevliga, goa väninnor som jag delade stånd med. Vad mer kan man önska? Oj, jag glömde "gubbarna". Våra 3 män som hjälpte oss att sätta upp tälten och bar bord. Precis som vanligt alltså, utan männen i våra liv så hade det hela blivit mycket svårare.

Jag hade hoppats på några bra kort som fångade marknadsstämningen. Tyvärr blev mina kort värdelösa. Det här har jag snott från Helenas blogg.
Nu är det vila som gäller. (för symaskinerna alltså)
Idag ska vi på familjepicknick med alla barn och barnbarn. Det ser jag fram emot.


De tre sista bilderna är tagna av Eine.

2 juni 2011

Dan före dan

I morgon är det marknadsdags. Det är 18 år sedan jag senast var "knalle" på Molkoms marknad. Nu är det dags igen. Jag hyr en marknadsplats tillsammans med Barbro Mattsson som tillverkar smycken och Helena Andersson som stickar halsdukar. Förhoppningsvis får vi fint väder. Jag är övertygad om att vi kommer att ha kul, hur det än går med försäljningen.

Idag har jag sytt änglar. Jag kan ju inte komma på marknaden utan att ha några änglar med mej