31 juli 2011

Gjuta i finbetong resultat



Här är resultatet av min senaste gjutning. Stumpstaken är jag jättenöjd med. De två rosona har jag målat vita. Tänker använda en som servetttyngd. Muggarna blev lite roliga också.


29 juli 2011

Gjuta i finbetong

Då är det dags igen för att gjuta några saker. Jag har under de senaste veckorna sparat på mej en massa plastbunkar i olika former. De stora glaskrukorna har jag köpt på Solareturen för 5kr styck. Jag har tänkt gjuta stora krukor i en hink och använda dom. Men det blir inte idag.

 Här är jag i full gång. Mannen har rört ihop betongen åt mej. Jag penslar formarna med matolja så att de lätt ska släppa. Hjärtan, rosor, muggar, en ängel och en stumpljusstake räckte betongen till idag. Nu är det bara att vänta något dygn. Enligt mannen ska man vattna lite under tiden som betongen bränner (ja, det heter så när den torkar)


28 juli 2011

Sommarmys

Bland det absolut bästa med sommaren är att man kan plocka blommor i sin egen trädgård. Jag plockar en stor bukett luktärter varje dag. Det ska man visst göra för att det ska fortsätta att blomma rikligt.




26 juli 2011

Ett nytt ord

Idag har jag lärt mej ett nytt ord. Glaskroppsavlossning. Efter att ha haft problem med synen på vänster öga i 4-5 dagar(svarta prickar, grumligt, spindelväv, suddigt) så ringde jag rådgivningen idag. Det blev akuten på ögonmottagningen direkt. Där konstaterades att jag har detta....glaskroppsavlossning...Troligtvis kommer jag att ha detta hela livet men hjärnan kommer att vänja sig och då kommer det att kännas bättre, enligt ögonläkaren(??) När jag läser om detta fenomen på nätet, så står det att det kan gå över, så jag hoppas hellre på det än på läkarens ord. Hur som helst en ny erfarenhet att få droppar i ögonen så att pupillerna blev jättestora och jag har varit väldigt ljuskänslig hela dagen.

Ronjas nya kompis


Zack och Ronja

Inte intresserad?

Lite följa John

Puss kompis!

Vi har fått nya grannar. En gullig liten familj bestående av mamma Åsa, pappa Ekis, Isak 13 år idag och Olga 10 år. Inte att glömma Zack, en mysig och snäll hund (finsk lapphund)Jag var ju lite bekymrad att Ronja och den nya grannhunden inte skulle gilla varandra. Det var inga problem alls. De står på var sin sida av staketet och nosar på varandra en stund, sen hoppar Zack över staketet, de jagar runt några varv, sen går Ronja in och Zack hoppar tillbaka. Dom är jättesöta tillsammans.

23 juli 2011

2 t-shirtar

Det blev inget nyinköpt tyg. Inventerade i stället mitt tygskåp.


Av det turkosa tyget blev det en t-shirt med 3/4dels arm. Jag köpte en svart-röd t-shirt som jag använde som mall.



22 juli 2011

Sytorka

Så här kan det ju inte se ut hur länge som helst. Idag bär det av till Olssons tyger http://www.ohlssonstyger.se för att se om det finns något tyg som inspirerar till något syprojekt. Kanske blir det ett besök på http://www.tygfabriken.se/ också.

21 juli 2011

Fint eller inte?

 Jag kan inte bestämma mej om det är fult och slarvigt med alla rosblad på marken eller om det är lite mysigt också......Hur som helst så sopade jag upp dem den här gången.....

 
Jag vet i alla fall att den här korgen är vacker. Jag älskar lobelia i alla färger. Tittar man noga kan man se en spegelbild på den alltid arbetande mannen. Denna gång är det fönsterbyte på gång.




Idag har jag städat en garderob. En massa skor får flytta till skohimlen (eller rättare sagt hamnar dom på någon klädinsamling.) Hoppas någon tycker om att fynda Gaby gabor skorna.





........dags för nya skoköp som passar mina fötter bättre.......

19 juli 2011

Uppdateringar


  • Soffan såld till ett gulligt par som skulle ha den i sin nya sommarstuga.
  • Vi har skördat 5 stora gurkor och lika många är på gång.
  • Stickat en vit halsduk



17 juli 2011

Ronja

Ronja

Mitt goa barnbarn Linda skickade några bilder på Ronja till mej ikväll. Ronja är hennes hund (ok, familjens)Hon trodde att jag ville ha bilderna för hon vet hur  "CRAYZY IN LOVE"  jag är i  Ronja. Och det ville jag ju naturligtvis.Jag brukar vara hundvakt när husse och matte jobbar och då är Ronja MIN hund. Sötare vovve finns inte. Linda har tränat henne att göra en massa roliga tricks. Hon kan dansa, rulla runt , hoppa upp i famnen mm.




13 juli 2011

Semester i syfabriken

Mina symaskiner har tagit semester. Istället har mina stickor satt fart. Kan någon människa förklara varför man stickar så här många halsdukar? Alla fick inte ens plats. En anledning är att det är kul att sticka och att garnet är "annorlunda"





12 juli 2011

Caroline och Isak


Jag bara måste lägga upp det här kortet på Caroline och Isak. Finns det något finare än ungdomskärlek.

10 juli 2011

En fantastisk dag!

 Igår var det en fantastisk dag i mitt 64-åriga liv. Vi fick besök av två barndomskamrater till mej. Moni (Monica), hennes man Evan och Monis bror Håkan. Vi var alltid tillsammans som barn- ungdom. Moni och Evan har jag träffat för ca 12-13 år sedan, men det var 45 år sedan jag senast såg Håkan. Vi hade jättemycket att prata om. Vi tittade också på en film som min bror Anders har sammanställt. Den är sen 1963. Då var vi  16-17 år gamla. Ja, det var en väldigt trevlig dag. Dessutom fick jag en vacker vit Dahlia i present.


Här sitter vi nu 64 år gamla (Håkan något år äldre)


Här är vi 16 år gamla

7 juli 2011

Lite sorgset

När mina söner flyttade hemifrån för 25 år sen köpte jag en soffa som jag älskade jättemycket. Till soffan en stor rosa ryamatta och rosa bordslampor. Mina vänninor Carin och Siv var med mej till IKEA i Göteborg. Vi hade så roligt.....å jag var såååå nöjd. Jag fick det så fint. Idag har jag lagt ut en annons på Blocket. Så nu ska den flytta till ett nytt hem.(förhoppningsvis) Vi har inhandlat en dagbädd istället för bäddsoffan. Passade på när IKEA hade Cirkus priser.
Bilden är liten men sängen är en dubbelsäng. Perfekt för barnbarn  att sova  i.

5 juli 2011

Första gurkan skördad

Finns det någon godare gurka än den man odlar själv. Det är många på g men det här var den första. Det dröjer inte så länge innan vindruvorna är mogna heller. Jättesöta, goda druvor.

3 juli 2011

Grattis Caroline!

Caroline 16 år idag
Idag fyller sötaste Caroline 16 år. Tyvärr får jag gratta på det här viset då du inte är hemma. Ha en härlig födelsedag. Vi firar dej när du kommer hem. Kramar!!!!

1 juli 2011

Elsas nya klänning

Idag har jag haft besök av Elsa, 10 år. Hon älskar att sy. Hon fick en egen symaskin när hon fyllde 10. Vi åkte till Ohlssons tyger och köpte ett tyg till en sommarklänning. Hon har i stort sett sytt den helt själv.(Jag hjälpte till lite med volangen)
Så här söt är hon i sin nya sommarklänning:
En närbild på det söta tyget: