31 augusti 2011

Mannens rum renoveras

Äntligen renoveras Leifs arbetsrum. Nya tapter, alla kontakter bytta och taket målat. Här är mannen i full aktion. (Han kan aldrig fuska så det blir sååå fint) Nu fattas bara ekparkett golvet och lister. Sen blir det min tur att fixa gardiner och sy överdrag och kuddar till den nya, fina dagbädden.
Modem, router mm på plats 

Dammsuger en dammsugare med en annan

29 augusti 2011

Läxhjälp

Idag har jag varit på planeringsmöte om läxhjälp på Kronoparksskolan. (min fd arbetsplats i 10 år) Det är elever från 3-5 klass som behöver lite extra hjälp med sina läxor. Många av eleverna kommer från andra länder så deras föräldrar kan inte alltid hjälpa till. Några elever tycker också att det är skönt att göra läxan innan de kommer hem. Det är roligt och ett väldigt uppskattat "jobb". Det ger mig mycket att få hjälpa till, även om det bara är i liten skala. Barnen är goa, busiga, lata och trötta mm. Dvs. alldeles som mina elever förr i värden.

27 augusti 2011

Surströmming och födelsedagskalas


Ikväll har mannen och jag varit på kalas. Goda vännerna Ulf och Ingrid bjöd på surströmming (och lax för de som inte ääälskar denna utsökta fisk) Alla goda tillbehör fanns med som mandelpotatis, lök, ost, tunnbröd mm. Eftersom Ulf passade på att fylla 60 i dagarna så blev det födelsedags kalas också. Då ska man ju ha med blommor och present. Jag "rafsade" ihop lite från trädgården.

I paketet finns en skiva av Linda Randle (Leifs favoritartist)

Här kommer några bilder från kalaset. 

Tävlingar..... Ulf var 3:e bäst(man skulle också kunna säga sämst)

 Kerstin och Ronny låter sig väl smaka......
 Mannen njuter........
En jättetrevlig kväll med god mat och trevligt sällskap. Åskan dundrade lite i bakgrunden och det regnade lite, men so what, vi satt ju i ett fantastiskt mysigt tält. Tack Ulf och Ingrid!

In- och utfart

Om man  har lite humor som mitt barnbarn Jacob har och om man dessutomhar engelska som modersmål, tycker man att den här T-shirten är rolig.( texten syns lite dåligt men det står infart och utfart) Jag sydde texten till honom när han var på besök för två år sedan. Nu snodde jag bilden från Facebook. Sen är han ju lite extra cool med solglasögon och bakåtvänd keps också.

26 augusti 2011

Tuva 10 år

Det här är härliga, söta Tuva. Grattis på födelsedagen! Tuva har börjat 4:an på Norrstrandsskolan och får åka skolskjuts varje dag. Duktigt när man bara går i 4:an. Ha en bra dag!Vi ses på söndag!

25 augusti 2011

Linda 13 år

Linda har just börjat i 7:an på Norrstrandsskolan. En go och sprallig tjej. Hoppas att din födelsedag har varit bra! Vi ses på kalas på söndag.

23 augusti 2011

Jag erkänner


Jag erkänner, jag är fast. I 36 år har jag följt Hem till gården (Emmerdale farm)Det bästa med den här TV serien är att man kan låta bli att titta i 2 veckor och inget har hänt, bara att hänga på igen. Nu för tiden kan man kolla programmet på play. Då  är man ju inte beroende av att passa en tid.....


21 augusti 2011

Lidl

Persiko-Donuts


På Lidl kan man köpa en massa roliga och anorlunda saker ibland. Jag blir ibland lite "psykad" för att jag gillar att handla där. På vilken annan affär kan man köpa persiko- donuts? De  är ännu plattare än bilderna visar. Jättegoda dessutom.

19 augusti 2011

Plommonskörd

För första året har vi fått en skörd på vårt plommonträd. Så pass mycket att vi har gett bort  14-15 kg. Jag har gjort en jättegod plommonmarmelad och ätit massor av plommon.



Här kommer ett marmelad recept som jag hittat på nätet:

  • 1,4 kg plommon
  • 1,4 kg strösocker
  • 450 gram russin
  • 2 apelsiner
Dela och kärna ur plommonen, skär i grova bitar. Dela apelsinerna och skär bitarna i fina strimlor. Blanda plommon, socker, russin och finskurna apelsiner i en stor skål eller gryta. Rör om ordentligt och låt stå över natten. Kokas i 30-45 minuter.
Ett tips är att lägga i en kanelstång som tas bort innan sylten hälls upp på burkar.


18 augusti 2011

One piece

Då var det dags att lära sig ett(2 ord) nytt ord igen då. ONE PIECE= en jättestor, lång overall. Blixtlåset ska gå hela vägen upp ,över huvan också. En sådan önskade sig Linda i födelsedagspresent. Hon fick själv bestämma tyg och färg. Jag köpte mönster och tyg på Stoff och Stil (min favorit affär på nätet. Underbara kataloger som man kan beställa hem)

Jag ser en fot......

Den måste vara föör stor........

Den passar! Så söt du är i blått, Linda!

Kan nån människa tala om vad det här ska vara bra för? Du ser ju inget.

Ronja har sin givna plats på skrivbordet när jag syr. Här kan hon ha koll på gatan utanför.
Min älskade symaskin är en Husqvarna Designer. Den gick sönder härom dagen Lämnade in den hos Anders på Husqvarna i stan. Han lagade den GRATIS. Det är service det, 5 år efter att garantin gått ut.

16 augusti 2011

Elvis - till minne








Idag på Elvis dödsdag vill jag minnas den bäste sångaren någonsin. Här är en video på en av hans gospels. Den musik han sjöng allra bäst.


Min son Danny var redan som 9-åring med i Elvis fanclub och började samla skivor. Han blev mycket ledsen den dagen vi såg på en löpsedel(när vi var på semester)att Elvis gått bort. En fantastisk sångare som gick bort alldeles för tidigt.



13 augusti 2011

Loppis i Butorp

Idag har vi varit på loppis. Den här loppisen anordnades av en hel by, Butorp (ligger nån mil utanför Karlstad) Sååå mysigt! Jag inhandlade följande: Mugg 5kr,( Höganäs, jag har 5 sen förut), nytt möbeltyg 30kr,(blir en duk till vardagsrummet)Gripsholm, grönrandig ny löpare 20kr, 2 askar 20kr, 1 liten läderhandväska 10 kr

Vi fikade i en underbart vacker trädgård. Hembakat bröd. Allting kostade 5kr styck. Jag tyckte mej se att mannen köpte flera muffis.



Den här underbara kransen och vallmo kapslarna har jag fått av min vännina Anna-Greta. Kransen hänger nu på ytterdörren till glädje för oss och alla som ser den. 






10 augusti 2011

Auktion

Igår kväll var jag och mina goa bonusdöttrar Anna och Maria på auktion i Edsvalla. Det är något speciellt med atmosfären på auktion. Man behöver inte handla för att ha roligt. Det räcker att kolla på vad andra handlar.....undrar hur det ser ut hemma hos en del ?......
Jag handlade iaf en fyndlåda med tyg.(Det blir nästan alltid en sån) Efter ompackning blev det 2 stora kassar. Det är en väldigt mysig känsla att plocka upp tygbit efter tygbit ur kassarna.


 Sorterade tygerna i 3 travar.1) Skänkes till second hand, 2)spara  3) kanske slänga. Ja, den som lever får se vad det blir av tygerna.


9 augusti 2011

Halsduksfreak

Jag har dille på halsdukar. Det här är de två senaste. Jag har sytt några hårsnoddar också. Halsduken till höger har jag i massor av färger. Om du är intresserad kan du få köpa en billigt.

6 augusti 2011

Fult bord

Igår var mannen och jag på Solareturen. I två års tid har vi kikat in lite nu och då på den "roliga" affären. Jag gillar att kolla på lite av varje och Leif har sökt efter några lagom stora träknoppar, som han ska ha till något snickeri projekt. Igår kom han bärande på detta bord med ett stort leende. Lycka!! Jag höll på att svimma! Absolut det fulaste bord jag sett på länge. Även om han bara ska använda knopparna så måste han ju bära ut det och bära in det hemma. Tur, inga grannar var hemma!

Jag visar en fin blomma istället. Den här kommur ursprungligen från Carins mamma. Jag har tagit sticklingar och så här ser en stickling ut.

3 augusti 2011

Friidrott på Tingvalla

Igår kväll var jag och mannen för första gången i mitt 64-åriga liv på en friidrottstävling. Jättekul! Alla de "stora" svenska och en del utländska stjärnorna var där. Särskillt roligt var det att se Carolina Klüft in action. Vilken inlevelse och koncentration. Lite svårt att hålla kollen på alla tävlingar som höll på samtidigt, men som sagt roligt var det. Mycket folk, härlig stämning och fint väder.

2 augusti 2011

Blåbärsrensningsapparat

Mannen har plockat 2 hinkar blåbär. Finns det något godare och finns det något tråkigare än att rensa dem. Men med denna dammsugningsmaskin gick det riktigt bra. Så nu är det kallrörd saft på gång och djupfrysta bär till pajer och sylt klart.