30 september 2011

LOPPIS på vänliga gatan

Nu på söndag är det garageloppis på vår gata. Vi är många grannar som öppnar våra "överfulla" garage så att du kan fynda allehanda roliga varor. Vår Herre gillar idéen med loppis så han lovar fint väder. Här kommer några bilder på vad som finns i mitt garage.




Eftersom jag är handarbetsfreak så säljs en del av de saker jag tillverkar till "loppis pris" den här dagen. 

Kassar av vaxduk




"Lavendeljordgubbar"
VÄLKOMMEN!

25 september 2011

Lingondricka och Lyckliga Lotta


Lingondrickan är buteljerad och klar. Kallrörd och jättegod! Glad att mannen har hittat 2 hinkar med lingon. Etiketterna har barnmotiv, men det spelar väl ingen roll....
Lyckliga Lottan har inte fattat att det är höst. Den har blommat hela sommaren (och blommar ännu) med sina stora, vackra blommor.

22 september 2011

Mannens strumpor

Först försöker mannen bränna ner huset genom att torka en strumpa på en läslampa!!!!Nu gick det ju som tur var, bra......

......sen upptäcker jag ett par strumpor i hans stövlar som jag aldrig har sett på de 24 år som vi varit gifta. De har aldrig tvättats eller lagats. Nu är det ju så att han i stort sett bara använder sina stövlar ett par gånger per år. MEN I ALLA FALL!!!
Genast beslöt jag mej för att sticka ett par nya raggsockor till honom. I kväll blev de färdiga. Nu tycker han att dom är för fina att ha i stövlarna. Han har inte så mycket att välja på då de andra ligger i soptunnan och det är sophämtning i morgon.
Kolla hålet på hälen. Tur att det inte är en luktblogg.


Andra paret sockor jag stickat i hela mitt liv,


20 september 2011

Fina presenter


Denna söta höstgrupp och dessa underbara svampar har vi fått av våra goda vänner Anna-Greta och Rune. Mannen jag är gift med har ju tyvärr aldrig någon lycka i svampskogen. Tur att andra har det.....Ingen kan trolla med blommor som Anna-Greta kan. Vi har den stora turen att de delar med sig av dessa läckerheter. Nu är svampen förvälld och infryst. Ni är bara så gulliga. Tack så jättemycket!!

19 september 2011

Fler dörrstopp


Nu har jag några dörrstopp på lager. Jag gillar egentligen inte att "massproducera", men ibland blir det så ändå. Priset är 125kr

16 september 2011

Höstfint inne

Så har jag fixat lite höstfint inne också. Japanska lyktor i många oranga färger och sydda höstlöv. Löven sydde jag för ett par år sen och nu det börjar att bli  tradition att ta fram dom i september. Och inte skräpar dom heller. Svampdamen är inhandlad på Di Moda. 



13 september 2011

Höstfint ute

Usch, så trött jag är på alla vissnande sommarblommor. Nu ser det verkligen inte roligt ut i min trädgård. Jag har iaf gjort lite höstfint utanför dörren. Kvittenäpplen, prydnadspumpor och japanska lyktor blir höstfint tillsammans.



10 september 2011

D.I.F:s spelarbuss

Jag är bara nyfiken.(som vanligt) Vad gjorde Djurgårdens spelarbuss utanför mitt arbetsrumsfönster idag, på Kroppkärr i Karlstad??? Den stod parkerad här ca 30 min. Har någon av mina grannar en hemlig last för D.I.F här i heligt Färjestadland? Hade den kört vilse? Bensinstopp? Ja , det är frågor man funderar på så här framåt natten. Här kommer bildbevis taget från arbetsrummet.



8 september 2011

Lite nysytt

Jag har sytt två väskor på beställning.( sydda efter mönster från Stoff och Stil) Jag fick fria händer, bara att den ena skulle gå i svart -rött och den andra i helsvart.  Carin är fantastiskt duktig att virka så därför blev det en virknål. Helena är "stickerska" så då fick det bli garn och stickor. Sydde även ett par dörrstopp. Så här blev det:
                             






7 september 2011

Stickcafé på Kronoparkskyrkan

I våras började jag och min grannfru att gå till Kronoparkskyrkan på stickcafé. Sååå trevligt. Jag lärde känna ett flertal nya "flickor". Idag var det höststart. Vi ska hitta på ett nytt namn eftersom vi både stickar och virkar. (första gången på länge som jag är med i em "junta" som faktiskt handarbetar).Samtidigt som vi handarbetar är det babyrytmik i en annan sal och café. Så när det var  fikadags var det ett härligt surr av bäbisar, sticktanter, mammor, pappor och pensionärer. Precis så varmt och generöst som det ska vara i en kyrka, enligt min mening.  Är du intresserad av att komma och vara med i vår gemenskap?Välkommen till Kronoparkskyrkan onsdagar 10.30-12.00(fast jag har en känsla att det finns risk att man stannar kvar lite längre.)

Här kommer några bilder från dagens träff.
Matilda är vår yngsta deltagare.

Åsa, min grannfru, Agneta och  Eva Lena, diakon

Min väninna Helena kunde inte sticka i våras. Nu håller hon på med sin 81:a halsduk. Dä´du!! Kolla på:

Carin(mamma till Matilda) och Åsa

5 september 2011

Farfar leker med bilar

Mannen gillar bilar. Han drömmer om en L.....s, men det dröjer nog ett tag(om det någonsin blir en sån). Tills dess får han nöja sig med att leka med mindre bilar........ 


....och med barnbarnet Samuel. Det är roligt det med........

(Alpha t-shirten har jag stygnsatt och sytt för ett antal år sedan)

4 september 2011

Renoveringen klar



Så är då renoveringen av Leifs rum klar.Det blev sååå fint tycker jag. Här kommer några bilder.

Den nya dagbädden(som kan bli en dubbelsäng). Nysydda kuddar och ett överdrag av möbeltyg.

En nalleängel på sängen är ett "mjukt" inslag i den maskulina miljön.
Utsikten från mannens skrivbord

FrågetävlingVilket landskap kommer mannen från?


2 september 2011

Michael och Danny

Mina söner bor i varsin värlsdel och kan inte träffas så ofta. Men när de träffas har de roligt tillsammans. Här håller de på att skratta ihjäl sig. Jag längtar efter att få ha båda två på nära håll.