31 oktober 2011

Halloweenbesök

Ikväll fick vi besök av två häxor. De var så söta. Det var en grannflicka och hennes kompis. Omöjligt att förvandla två så söta tjejer till skrämmande häxor. De fick godis i alla fall så det blev inget bus.

30 oktober 2011

Gifta i 24 år

I dag är det 24 år sen mannen och jag lovade att älska varandra i nöd och lust. Ingen av oss kom ihåg det i morse men jag såg datumet på datorn senare. Vi bestämde oss för att gå ut och äta middag för att "fira". Först skulle vi åka på barnbarnskalas. Här bjöds det på kantarellsoppa. Ett litet 2-årigt bonus barnbarn lyckades med konststycket att skicka ett paket rakt på min sopptallrik så att den välte över både mej och Leif. Så efter kalaset åkte vi raka vägen hem och slängde alla kläder i tvättmaskinen. Sen orkade vi inte klä om och dra iväg till stan utan en räkomelett blev dagens firarmiddag. Det gick alldelas utmärkt det också!


Den här guuuben är min...

Å den här tanten är hans...


25 oktober 2011

Vantar med violer

Jag har upptäckt en fantastisk bok som heter Solveigs vantar. http://www.solveigs-vantar.se/ Här finns så otroligt många vackra vantar att sticka. Mitt första par blev naturligtvis med violer på.(är man från Ångermanland så är man) De var roliga och förvånadsvärt lätta att sticka. Det blir nog flera par.(Bilden ger inte rättvisa åt färgerna; svart, grönt,gult, lila och ljusblått)


24 oktober 2011

En söt häxa

Elsa och jag har sytt kläder till en Halloween fest. Hon ville vara häxa. Men hur gör man en sån söt tjej till häxa? Så här blev det iaf:

21 oktober 2011

Sticketui

Den här hösten har mitt intresse för stickning varit stort. Tidigare i år har jag ju mest stickat halsdukar. Mina stickor har jag förvarat i en plastlåda. Med alla rundstickor, dubletter av stickor, virknålar blev det en salig röra. Det var svårt att hitta två stickor med samma nummer. Nu är det problemet löst. Igår sydde jag ett stickfodral där alla storlekar från nr3-10 får plats. Två mindre påsar för virknålar och rundstickor. Jag är riktigt nöjd.





19 oktober 2011

Nybakat

Idag har jag bakat ett bröd. Det gör jag inte särskilt ofta. Tycker ofta att det är besvärligt och tråkigt att baka överhuvud taget. Men ibland har nöden ingen lag. Det här brödet bakade jag i min nyinköpta lerkruka (helt ny, 20kr loppis)och det var väldigt enkelt och det blev gott ,gott, gott.

Lantbröd i lergryta (Receptet har jag hittat på nätet)

5 dl vatten
½ dl olja
50 gr jäst
3 tsk salt
7 dl vetemjöl
7 dl rågsikt

Smula ner jästen i degbunken. Ljumma vattnet och tillsätt oljan.
Häll på lite av degspadet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av degspadet, saltet och nästan allt mjöl.
Arbeta degen smidig och låt jäsa en timma.
Blötlägg grytan 15-30 minuter och olja den invändigt.
Arbeta degen med resten av mjölet och forma den till en limpa som läggs i lergrytan.
Lägg locket på grytan och ställ in den på gallret i nedre delen av ugnen. Obs ugnen ska vara kall.
Sätt ugnen på 200° C och grädda brödet ca en timma.
Stjälp upp och låt svalna under bakduk.

15 oktober 2011

Trollerimolnet

 Min bonusdotter Anna arbetar på en förskola och ville ha illustrationer till boken Trollerimolnet av Pernilla och Zoe Stalfelt(.http://www.barnbokhandeln.com/5093-trollerimolnet-9789129678017.html) Sydda illustrationer alltså. Molnet ska kunna uttrycka olika ansiktsuttryck. Man kan alltså byta ut ögon och mun. Det finns 4 par ögon och 7 munnar. Så här blev det:







14 oktober 2011

Vikingastickning

Jag har tillverkat mitt första armband i tekniken vikingastickning.  Jag går en kurs på tre kvällar. Det är så roligt. Det handlar ju inte om stickning i traditionell bemärkelse utan mera att man "sticker" in silvertråd (eller annan metall tråd) i öglor runt en inseksnyckel. Sen drar man flätan genom olika stora hål i en träkloss för att få armbandet rätt längd, runt och smidigt.
Bilden tagen från internet

Här en bild på mitt armband i äkta sterling silver:

13 oktober 2011

Nästa One piece

När Tuva fyllde 10 år fick hon en One piece i present, fast kruxet var att hon skulle sy den själv. Det har hon gjort nu. Hon har varit oooootroligt duktig!!! Så här blev den.






11 oktober 2011

Höstsaker

Jag har klippt ner alla pelagonier och de sista blommorna blev snittblommor. Lite vemodigt men samtidigt skönt. För det ska ju göras. De är vackra som snittblommor också.

Sticklusten är på stark framåtmarsch. Ett par raggsockor till mej är stickade.

På tal om stickning. Jag går ju på stickcafé på onsdagar. Förra veckan fick vi alla en present av deltagare Gaby. En liten stickning som brosch. Jättesöt!!




9 oktober 2011

Christophers 20-årsdag!

Jag tillhör en stor familj. Det  kan man se av mina senaste blogginlägg. Igår var det dags att fira Christopher som fyller 20 år om några dagar.  Vi fick jättegod mat som pappa Fredrik lagat och smarrig prinsesstårta.
 Det är svårt att fatta att tiden flyger iväg så  fort. Det var inte så länge sen som Christopher lärde sig cykla, tycker jag. Nu är han en mycket stilig ung man som har vacker flickvän.(Louise) Dessutom har han flyttat hemifrån och går på skola (KTH) i Stockholm. Även om Christopher har blivit "vuxen" så är han samma goa kille som han alltid varit. Här kommer några bilder från festen.
Mamma Maria gav Christopher massor av "minnespresenter" bl.a den fina slipsen.

Jag och Samuel kollar på presentöppningen

Städredskap är väl precis vad en kille som flyttat hemifrån behöver.

8 oktober 2011

Jacob 17 years

Happy 17 Jacob!

Dear Jacob! Happy, happy birthday! I sure wish I could give you a hug. I hope you are having a nice day with lots of  cake and presents.

I know this is a 2 year old recording, I still LOVE it. It is one of my favorites of all of your recordings
You sing this song with such sensitivity. I cry every time I watch it. You are so talented!!

7 oktober 2011

Michael 45

Det är helt ofattbart att det är 45 år sedan Michael föddes. Men så är det. Jag önskar att han och hans familj bodde så nära så att vi hade kunnat fira honom tillsammans. Seattle ligger en bit långt bort.

Den här bilden valde jag för att du har så fin huvudbonad på dej. Hoppas att du får en fin födelsedag! Kram mamma och Leif

3 oktober 2011

Lyckad loppis!

Så är då loppisen över. Många kunder och mycket blev sålt. Vad mer kan man önska av en loppmarknad. Jag hade duktiga försälljare som hjälpte till. Här kommer några bilder:
Barnbarnet Linda och väninnan Camilla trivdes tillsammans.

Wilma, hennes kompis Veronica och Tuva skötte försäljningen såå bra.

Grannen Ekis är van försäljare.