30 december 2011

Tovad väska

Jag har stickat och virkat en väska som sedan tovats i maskin. Här kommer en bild på hur den såg ut före tovningen. Oformlig, lös, sladdrig och gräsligt ful. Storlek ca 41x 35cm och 100cm lång axelrem.  Stickor och virknål 5,5. Stickad i 100% ull (Toppull heter garnet)Köpt hos Garnboden Stick och Virka, Karlstad. Mönstret finns där också.
(Klicka på bilderna så blir de större)


Så här ser den ut efter tovningen. Mycket stadig, lite rolig och definitivt annorlunda. Storlek ca 25x25cm. Axelrem 85cm. Jag har satt ett magnetlås på locket. Jag är helt nöjd med den. Det blir nog flera väskor...
Lagom stor




26 december 2011

Hemmagjorda julklappar

Efter 12 par Lovika vantar, 2 par mönsterstickade vantar, 3 par strumpor, en halsduk så pustar jag ut och stickar ett par strumpor till mej själv. Några exempel;



23 december 2011

Dan före dan

Vi har redan haft en "lilla" julafton med Annas och Marias familjer. Jag ska berätta om det i ett senare inlägg. I morgon kommer en vännina och Håkan med familj. Vi får väl se om tomten kommer också. Det känns inte så "jullikt"ute, men inne är det pyntat och klart. De här korten tog jag idag 23 december.......(Normalt så hade det varit gran- och tallris i den här hinken utanför dörren)


Min väninna Anna-Greta gav mej denna söta present idag. Hon är makalös att trolla med blommor.


18 december 2011

Julpyssel

Det årliga julpysslet med barn och barnbarn gick av stapeln igår. En intensiv dag med pysslande och bakande. Här kommer några bilder från denna roliga dag.
Linda och Elsa dekorerar julkulor. Jonatan och farfar bakar vita pepparkakor i bakgrunden.

Caroline tar en paus

Tuva och Anna pysslar

Sara är koncentrerad

Minstingen Samuel ,4år, och Angelina  målar tomteljus

Wilma och Maja målar också

17 december 2011

Praliner

Kolla på de otroligt vackra pralinerna som vi fick ikväll av Maria. De är som små smycken och jag vet att de är jättegoda också. De kommer från Kardemumma, Mitt i City, Karlstad



12 december 2011

Tovade tofflor

I morgon på luciadagen fyller Maja 9 år. Jag har stickat ett par tofflor. Mönster finns här  Tofflor  De är stickade i ett filtgarn som man sen tvättar i 60 grader och då krymper de och tovas. Nu är det bara att hoppas att storleken är rätt.
Ser ut som tomteskor

 Blomman är tillverkad av ullfilt


10 december 2011

Nysydda väskor

Oj, så fort dagarna rullar iväg. Det är mycket att göra så här före jul och tiden räcker nästan inte till. Julklappar är ju prio nummer ett just nu, fast jag kan ju inte skriva om det här, då en del små juveler läser här ibland.
Ikväll har mannen och jag varit på CCC och lyssnat på Norrstrandsskolans luciafirande. En fantastiskt proffsig konsert tillsammans med Wermland Opera orkester och solister. Ca 250-300 skolbarn som tränat och tränat till fulländning. Barnbarnet Tuva var med och hon va sååå duktig. Eftersom min mobil var oladdad (som alltför ofta)så kunde jag inte ta några kort från konserten. Därför lägger jag in några kort på mina nysydda väskor och små necessärer istället.





3 december 2011

Värdinnepresenter

Ikväll har jag och mannen varit på tjejgruppsavslutning.(Då är männen medbjudna också.) En trevlig kväll med mycket godmat och trevligt sällskap. Phoebe och Torbjörn stod för värdskapet. Det hör ju till att man ska ha med en present till värdinnan. Saffran, ängel och NYPLOCKADE VIOLER!! (2:a DEC)Hur många har violer nu? Säkert sista dagen då det i kväll är minusgrader.


30 november 2011

Första advent

Även jag har fallit för trenden att göra en adventsljusstake med tjocka ljus. Siffrorna har jag skurit ut med min Cricut skrivare. Adventshelgen tillbringade mannen och jag i Stockholm med goda vännerna Moni och Evan. På 1:a advent var vi i St:a Clara kyrka och deltog i en fantastisk gudstjänst. Så mycket kärlek och värme!

24 november 2011

Adventspyssel

När jag började min lärarbana 1979 så gjorde jag några lingon- blåbar- och svampbarn som jag använde till en adventsgrupp. De hänger fortfarande med. Jag fick ett par påsar med underbart fin mossa som bara måste användas.( Tack Rune!)






23 november 2011

Fruktkarameller

Jättegoda fruktkarameller. Påminner om barndomen. 29.90kr på Lidl (med glasburk)

20 november 2011

Chokladchipskakor


För ovanlighetens skull har jag bakat kakor inför helgen. Mannen klagade på att det inte fanns något gott till kaffet. Jag delar gärna med mej av det här receptet på chokladchipskakor som jag fick av min första sonhustru för ca 25 år sedan.


Det är jättebra att ha en liten glasskopa att klicka ut kakorna med.

Kristys Chokladchips kakor

2,5 dl socker
2,5 dl farinsocker
270 g eller 3 dl smör eller margarin (inte smält)
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
7,5 dl mjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2,5 dl nötter
150-200 g chokladchips (eller hackad blockchoklad)

190 grader ca 10-12 min 
 Gör en provkaka, det brukar löna sig.
Blanda ihop alla röda ingredienser. Blanda sedan de blå och därefter båda tillsammans Klicka ut (ungefär en matsked förr normalstora) (tryck till lite med tummen.)
på bakplåtspapper! Det blir ungefär 80 st.
Ät och njut!


16 november 2011

Nya änglar

Jag är ju barnsligt förtjust i alla sorters änglar. Nu har jag sytt två olika sorter. De finns också under Sydda saker till försäljning.





14 november 2011

Fine Far på Fars dag!

Här sitter Far i sin nya Fars dags skjorta. Mätt och belåten efter dagens uppvaktning av alla sina 3 barn och barnbarn.

 Dagen till ära hade jag bakat en glasstårta som jag kan rekommendera. Mycket god! Receptet har jag tagit från bloggen Gottis

Hallonglass med browniebotten

brownie:
100 g smör
100 g mörk blockchoklad
2 ägg
2 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Hallonglass:
1 vaniljstång
6 äggulor
2,5 dl florsocker
4 dl vispgrädde
150-200 g hallon

Browniebotten:

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smör och choklad i en kastrull på svag 
värme och låt det svalna lite.
Vispa ihop ägg och socker.
Rör ned vetemjöl och bakpulver.
Blanda sedan i chokladblandningen.
Lägg i ett bakplåtspapper i botten i en rund bakform. 
Häll browniesmeten i formen.
Grädda brownien mitt i ugnen i 20-25 minuter.
Låt svalna.
Lossa brownien i kanterna med en kniv.
Lyft sedan upp brownien ur formen och ta bort bakplåtspappret,
Lägg sedan tillbaka brownien i formen utan pappret.

Glass:
Mosa hallonen i en mixer eller med en gaffel.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
Vispa äggulorna med vaniljfrön och florsocker 
vitt och luftigt. Vispa grädden. Vänd ner äggulorna
och blanda. Blanda sedan i hallonen.

Häll glassmeten över brownien.
Frys brownieglassen över natten eller
i minst 8 timmar.

Tina i kyl cirka 30-60 minuter innan servering.
Dekorera gärna med färska hallon.








12 november 2011

Paket från USA


Igår fick jag ett paket från min sonhustru Suzi. Gissa om jag var nyfiken på vad det kunde vara. Jo, en hel massa pysselsaker. SÅÅÅ roligt och spännande. Thank you sooo very much Suzi!


På kvällen var Maja och Elsa här. De tillverkade Fars dags kort och använde sig av de nya puncharna. Vi hade så kul. Hoppas pappa Fredrik förstår vilket jobb de lagt ner.




7 november 2011

Tankar i november

Idag när jag satt och åt frukost i min ensamhet (mannen äter typ 3 timmar tidigare)tänkte jag på hur advent närmar sig med stormsteg. Då ska man byta gardiner och dukar och en massa röda och vita textilier kommer fram ur skåpet. Jag antar att jag är  lite gammalmodig för så vill jag ha det. Nu för tiden kan man ju ha vilken färg som helst på juldekorationerna. Men någonting känns fel idag. 7 november och jag har plockat in en bukett med violer!!!Men de passar fint till min turkos-lila duk och turkosa "kökssaker"





2 november 2011

Vårt nya hus

Från och med igår delar vi vår tomt med ett annat hus. Idag har jag sett, att ett flertal gäster har varit på besök och fått både frukost, lunch och middag där. Så vi hälsar våra nya grannar varmt välkomna! Arkitekter och byggare till de nya villorna: (Det finns nämligen en exakt likadan villa på Färjestad) Leif Lindström och Maja Lindström.  Här kommer bilder:
Är det inte häftiga stammar på trädet?