30 januari 2012

Virkad väska

Jag fick för mej att jag skulle virka en väska. Sagt och gjort. Jag rev 2cm breda remsor av det här tyget. Använde virknål nummer 7. Jag virkade ett rakt stycke som jag vek på mitten och virkade ihop kanterna. Sen virkade jag ett långt axelband. Gillar väskor som jag kan hänga på axeln.
Den är 25x27cm stor. Jag har inte bestämt om jag ska fodra den eller bara ha den som den är. 

Naturligtvis blev det en ros också. Jag är ju lite svag för blommor.....



28 januari 2012

Mobilfodral

Ikväll har jag virkat ett par mobilfodral. Ett till min mobil, Sony Erikson, Satio och ett till en iPhone. Jag bad mannen göra en träbit med rätt mått. Snäll som han är så gjorde han det. (Å, så spännande på konståkningen. Hur kommer det att gå för systrarna Helgesson? 5:a och 10:a blev dom. Bra gjort!)      







26 januari 2012

Armband

Igår hände något jätteroligt. Det kom en brun påse med posten. Spännande!! Avsändare var min nya väninna Kristina Hon hade skickat en födelsedagspresent till mej. Sååå fint! Ett stickat armband i tunn silvertråd.
Så fint!

Vilken fiffig idé att använda ett gammalt mynt till  lås.
10-öringen är från 1947... mitt födelseår. Kul,va?

23 januari 2012

Små tovade tofflor

De här tofflorna är storlek 22-23. Alla tofflor är strukna med formgummi på undersidan så de inte ska vara så halkiga.



20 januari 2012

Fler tovade tofflor

De här tofflorna är tovade i Toppgarn. Storlek 28-30 Roliga att sticka och söta tycker jag.




19 januari 2012

Award

Jag fick detta fina award av Rakel idag. Detta är mitt allra första Award, så det var jättekul. Jag skickar det vidare till följande bloggar som jag tycker om att läsa.
Rakel, som inspirerar mej med sina vackra bilder
Maria, som visar renoveringar på sitt fina hus
Anna, som har blivit så superduktig på att virka
Lena, som inspirerar med sitt "scrappande"
Kristina, min nyfunna vän som har en så mysig blogg.


Länkar till ovanstående hittar du under Bloggar jag gärna följer


Till Awarde hör en uppgift.Liebster är ett tyskt ord och betyder "Käraste" och utnämningen ges endast till bloggare med färre än 200 följare/prenumeranter. När man får utmärkelsen ska man göra följande:Tacka den som har gett dig utmärkelsen och länka. Skriv ner de 5 bloggar som man vill ge awarden till och låta dem veta det genom att lämna en kommentar hos dem. Till sist hoppas man att dom utvalda vill lämna utmärkelsen vidare... 


Här kan du hämta ditt award genom att kopiera bilden och klistra in den i din blogg.



17 januari 2012

Sadelskydd

Nu har stickorna vilat ett par dagar och jag har tagit fram virknålen i stället. Jag såg så söta sadelskydd på en blogg som heter Min myshörna. Var helt enkel tvungen att härma. Jag som  inte ens äger en cykel... så de är till salu. Stickade i ullgarn eller raggi så de är sköna att sitta på. se säljsidan





14 januari 2012

Stickat armband

Så här ser mitt nystickade armband ut. Stickat med svart garn med silvertråd och instickade silverpärlor. För att vara mitt första är jag ganska nöjd. Jag läste på en blogg http://kickishantverkstips.blogspot.com/ att man kunde sticka på elkabel(drar ur trådarna först) Faktiskt riktigt roligt. Det blir nog ett halsband också.


13 januari 2012

Tovade tofflor

Så har jag stickat ett par tofflor igen. Toppgarn från Garnboden i Karlstad. Tofflorna blir jättevarm och sköna.



11 januari 2012

Mysdag med Maja

Då var det dags för mysdag med Maja. Hon fyllde 9 år den 13:de dec och nu firade vi henne med hennes egna dag. Hon fick själv bestämma vad hon ville göra. Bio, bowling, köpa present, snickra eller något annat. Hon ville sy. Sagt och gjort, vi åkte till stan och köpte tyg till en tröja. Hon sydde allt själv på overlockmaskinen utom muddarna som jag sydde.
Så här söt blev hon i sin nya tröja.
Vi sydde också ett monster från den här boken:

Maja var jätteduktig och noggrann.

Rufus, det gulliga monstret. (Det ska bara vara ett öga)

10 januari 2012

Nåldynor

Jag har varit på Gengåvan och Solareturen och köpt alla möjliga sorters små burkar och byttor. Nu har de alla blivit nåldynor. Bra gå- bort present. Pris 50 kr +pp. Fler finns under "Gjorda" saker till försäljning.






9 januari 2012

Dekorerade hjärtan

Här kommer ett resultat av mitt pysslande de senaste dagarna. De här hjärtanen är ca 12 x10 cm. Bilderna visar inte färgerna så bra. Klicka på bilderna så blir de större. De finns också på min säljsida. 50kr+pp
Lila och vit med silverpärlor

Röd och vit

Silver, vit med pärlemorpärlor

Silverpärlor, blå och rosa

Rosa pärlor vit och rosa

7 januari 2012

Städat

Nu är mitt arbetsrum städat. Det händer inte så ofta att allt är på rätt ställe, så nu kommer några kort på hur det faktiskt kan se ut ibland. Jag konstaterar alltid att jag har för mycket pyssel- och sygrejer.

Skidskytte på tv:n precis som igår.

Här står 3 av mina 4 symaskiner och min nya ångstation.


Lägg till bildtext

Småpryttlar finns i burkarna

Jag pysslar...

Jag håller på att pyssla. Vad det ska bli får ni se i ett senare blogginlägg. Kul är det iaf. Kan inte begripa varför det måste bli så rörigt. Mannen är oerhört förvånad att det går att göra något i det här kaoset.
Två datorer igång, treo, limpistol, tyg, äggkopp, punch, stålull, lim, band mm. Vad ska det bli?

En mus ovanpå en hög med tyglappar


4 januari 2012

Mysdag med Tuva

Tuva hade en dag kvar på sin sykurs som hon fick i födelsedagspresent i höstas. Den tog vi i förrgår. Vi gjorde en liten kattunge som helt skulle sys för hand. Vi hade det så mysigt. Så här blev den. Söt, eller hur?