28 februari 2012

Vintermarknad

Så har då marknaden passerat som jag sytt och pysslat till. En mycket trevlig dag. Jag fick en hel del sålt, vilket ju är extra roligt. Nu är det paus i pysslandet och huset ska vårstädas istället. Arbetsrummet har städats idag och fönstret har fått nya gardiner.Här kommer några bilder från marknaden:



Gaby, Rasmus och Helena hoppas på bra försäljning

Helenas halsdukar

26 februari 2012

Kursavslutning

I torsdags var det sista gången på minikursen i vikingastickning för Elsa och "vanlig" stickning för Maja. Det har varit så mysigt att "kursa" ihop( tre gånger). Elsa har gjort ett armband och Maja har stickat ett mobilfodral. De har varit så duktiga. Tänk så lätt man har att lära när man är 9 och 11 år. Här kommer bilder som visar "examensalstren"

 



23 februari 2012

Nya änglar och hjärtan

Förra helgen var vi i Uppsala och hälsade på hos Leifs syster. En trevlig helg med god mat och trevlig gemenskap. På vägen hem stannade vi och fikade i Arboga  (som vi alltid gör) Där  finns det några mysiga affärer vid torget. Två hjärtan och två små änglar blev det.

Hjärtan av italiensk alabaster. Jätteslät sten, skön att hålla i handen och vacker att titta på

Den här ängeln är inte så vacker men charmig i sin blyghet.






21 februari 2012

Tovad väska

Jag tycker att det är spännande att sticka och tova i maskin. Man kan inte vara säker på hur stor väskan, tofflorna eller vad det nu är, kommer att bli när det är färdigtovat. Just nu har jag en nystickad väska i tvättmaskinen. Så här såg den ut innan tovning.

Handtagen ligger lösa på väskan. Den är ca 45cm x 45cm
Den här väskan blev klar förra veckan. Handtagen är stickade av ett svart-silverigt garn på en plastslang. Rosen är virkad med samma garn. Väskan är fodrad med quiltfoder och det finns en ficka för mobilen. Man kan stänga väskan med hardborre. Den är 25cm x 20cm.


Så här blev väskan när den blev färdig. Väskan har ett silverfärgat foder med mobilficka.

Istället för handtag blev det en "snurr".  Hantagen gjorde jag av ett gammalt bälte som jag sydde
 sömmar med silvertråd på



16 februari 2012

Lotterivinster

Leif och jag gick med i kombilotteriet strax efter att vi gift oss för 24 år sedan. Vid första dragningen var vi ett nummer ifrån högsta vinsten på 1,5 milioner.!!!!Så där rök den chansen. Sen har vi vunnit några småvinster nån gång nu och då. Just nu har vi vunnit 5 gånger på raken(och en gång strax innnan)! Inte dåligt, va? Det här har vi vunnit:

En jättefin, mjuk och skön pläd som passar fint i soffan i mannens arbetsrum.


3 härliga iittala skålar


2 st minibrännare "microtorch"


13 februari 2012

Pannband

Dagens inlägg blir en bild på ett pannband som jag gjorde färdigt igår kväll. Jag gillar när det går fort att bli färdig med "projekten". I kväll syr jag på några små väskor. Blir dom bra hamnar dom väl här.


12 februari 2012

Pojkkofta av Åsa

För 2,5 år sedan fick min grannfru Åsa Mittemot (hon "heter" så, för att min grannfru på samma sida heter också Åsa) ett barnbarn och hon började på en liten pojkkofta. Det gick som många andra projekt man startar, tiden rann iväg och babyn blev för stor. Nu har killen fått en lillebror och koftan har blivit färdig. Den blev så söt så den måste visas upp. Här kommer en bild:

Handledsvärmare

Handledsvärmare är ju populära och användbara. Så där lagom varma och perfekt när man inte riktigt behöver vantar. Perfekt att virka också för de blir töjbara i skaftet och passar både liten och stor hand. De svarta har inga tummar.










9 februari 2012

I love my Cricut

Cricut(Kan skära i chipboard, spegelvända, duplicera. Du kan skära ut lika stora figurer som papperet. (Max 30x60 cm).  Så står det i reklamen för skrivaren.



När jag var i USA hos Michael förra gången köpte jag en Cricut maskin. Det är en skrivare som skär ut. Den är så rolig att jobba med. Nu behövde jag lite "tags" till prislappar. Ska ju på en liten midvintermarknad snart.

8 februari 2012

65 forts.

Här kommer fortsättningen på mitt födelsedagsfirande. Vi skulle bjuda alla barn med familjer på kaffe klockan ett på söndagen. Jag går in i duschen vid 12 och när jag kommer ut har mannen dukat till middag. Den här plankan stod på köksbordet. Hur han hade lyckats få hem den och gömma den för mej ett helt dygn förblir en gåta.
Planka för 20 personer

Första jordgubbarna i år.
Jag fick 3 stora buketter med tulpaner.
Här en av buketterna

Presenter
Tänk att Fredrik kan skriva så snyggt!

Kul!! Nu ska jag ringa och boka hotellrum hos min barndomskamrat Moni. Ola Salo i huvudrollen!!

Fina spetsar till mitt pysslande

Ett jätteroligt pussel som jag kan rekommendera som rolig present.

Äldsta barnbarnet(Caroline) leker med den yngste (Samuel)foto av Linda
 Bäst av allt var att få umgås med alla barn och barnbarn. Vi hade en härlig dag tillsammans och jag är så tacksam för att jag har en sån härlig familj. Saknade förstås Mike och hans familj.




7 februari 2012

65


Så har jag  fyllt år igen då. Jag har gjort det 65 gånger i mitt liv så jag börjar bli van. Nu har jag tänkt sluta räkna.
På min födelsedag fick jag Änglaboken av mannen. Han vet ju att han inte kan gå fel om han köper en bok om änglar till mej. Han köpte den redan i augusti(!) och gömde den i garaget. Det tog honom en vecka att hitta den. Men han lyckades. Boken är jättefin och för mej lite nostalgisk. Det roliga var att författarinnan som heter Åsa Wettre, är kompis med min bloggkompis Kristina. Liten värld!

Till och med papperet hade änglar
Ett änglakort naturligtvis


Han kan tom vara romantisk.....

Nu blev klockan mycket så söndagens familjefest kommer i nästa blogginlägg...

2 februari 2012

Virkade underlägg

Att riva "mattrasor" av tyg har blivit en rolig hobby. Här har jag virkat några grytunderlägg. Samma teknik som väskan i föregående inlägg. De är ca 21-22cm i diameter.