28 mars 2012

Tulpaner

Idag pysslade vi på stickcaféet. Gaby lärde oss att göra tulpaner. Kul att lära sig något nytt. Det var inte svårt heller. Lite blomtejp, blompinnar, tyg och stoppning behöver man.



27 mars 2012

Röda saker

Mörka chokladpraliner med mintfyllning är bland det godaste jag vet. Dom här hittade jag på Lidl. Jag kom på att asken /röret kunde vara bra till pennskrin mm.



Julstjärnan är fortfarande lika fin som i julas. Det har jag aldrig lyckats med nån gång förrut. Så den får stå kvar så länge den ser ut så här.


På min vinröda markis satt den här nässelfjärilen igår. (Våren är här! Bilden tagen genom fönstret)


24 mars 2012

Minnessmycke

I onsdags var jag på smyckeskurs. Jätteroligt!( det tycker jag iofs om allt nytt) Så här står det på kurs infon från aterje Karl :
Minnessmycken
Den perfekta presenten- ett smycke med din 
egen bild eller miniatyr ingjuten i en glasliknande
massa.

Vi arbetar med ett glasklart resin som fylls i 
färdiga smyckeformar och sedan härdas med 
UV-ljus. 
Jag gjorde två smycken. En bild på mej som 5-åring och en med en liten fågel i silver. Bilden på mej blev misslyckad(det är av misstagen man lär, eller hur?) Så här blev det andra hänget. Jag och min väninna Helena har nu skickat efter några hängen och tillbehör, så nu kommer det att bli fler smycken. UV lampa inköpt på Clas Ohlssons. Barnbarnet Wilma blir först ut att lära sig detta.
 ( GrattisWilma på 13-årsdagen idag! Så här söt var hon idag på  födelsedagskalaset)


                     


22 mars 2012

Nytt skrivbord

Vanligtvis brukar jag skriva mina inlägg om vad jag tillverkar. Det här inlägget handlar om mannens skicklighet. Leif är en fantastiskt duktig hobby-möbelsnickare. Det senaste året har han tillverkat en hel del saker. Här kommer bilder på några saker.

Nytt skrivbord till sitt arbetsrum (det saknas en hurts)


Björk och linoliummatta i bordsskivan.


Visst är benen fina med sina björklister?


Stor, härlig arbetsyta


Jättefin sittbänk i ek till hallen


Matchande hatthylla i stålrör och ek. Galgarna är från IKEA.


21 mars 2012

iPad fodral

Jag har nyligen fallit för frestelsen att köpa en iPad. Det är inget jag ångrar. Så mycket skoj som man kan ha med den. Ok, för att vara en "leksak" är den kanske onödigt dyr. Hur som helst så fick jag för mej att sy ett fodral igår kväll. Tyget är ett vattentätt, och fodralet är fodrat med vadd och kvilttyg. Blixtlås på 3 sidor. Det finns en ficka med plats för anteckningsblock och en ficka för pennor. Så nu är iPaddan redo för att klara alla väder.








17 mars 2012

Stickning i världsklass

Kolla på den här länken! (Snodd av Agneta Byers) Häftigt,eller hur?Länk till häftig stickning 
Här är en länk till Agnetas hemsida där det finns massor av bilder. Kolla runt på alla fina saker hon gör också. Hemskapat

13 mars 2012

Små väskor

Jag har sytt många, många väskor under åren. Ibland stora, ibland små, rutiga, blommiga, prickiga och enfärgade. Den här gången är de ganska små. Alla fodrade och alla har en mobilficka. Här kommer några bilder. Alla väskor finns på säljsidan.

Linne, bomull 14cm x 17cm Pris 125kr


Sammet, 16cm x 20cm pris 125kr


Linne, bomull 18cm x 21cm. Pris125kr

12 mars 2012

Påskägg

Det  kanske är lite tidigt för påskägg, men jag blev så sugen på att testa en strukturmassa som jag köpte på mässan förra helgen. Påskägget var från början rosa med en tecknad figur på. Köpt på blomsterlandet för 10 kr. Grundat med gesso, sen strukturpasta. På några ställen krackeleringsfärg. Löven och fjärilarna, MS punchar. Sen några billiga blommor.



8 mars 2012

Hundshorts

Det är den tiden på året när Ronja är inne i "tjejfasen" Som dom flesta tjejer så har hon lagt på hullet lite. Hennes små rutiga trosor var alldeles för små. Så jag har sytt ett på nya idag. Jeans med rosa kanter. De är fodrade med en bit vattentätt foder och gummiband för trosskyddet. Hon blev inte särskillt glad men jag tycker att hon blev tuff. Här viftar hon inte ens på svansen. Hon är sur för att jag sa till henne att stå still. Ja nån fotomodell blir hon nog aldrig.



6 mars 2012

Fårsadelskydd

Man skulle kunna tro att fårfesten i Kil inspirerade mej till att sticka de här sadelskydden, men så är inte fallet. Jag har stickat sådana här före fårfesten. De finns på min säljsida  150 kr ink porto. 

5 mars 2012

Fårfesten i Kil

I fredags var jag och min granne Solveig till Kil på fårfest. Vilken fantastisk upplevelse. Hela Kil var smyckat med små ulltussar på kvistar och stora grenar.  I Sannerudsskolan fanns det ca 150 utställare. Så mycket vackert och inspirerande. Jag hade bestämt innan vi åkte, att jag bara skulle titta... Men så blev det ju inte riktigt. Lite garn inhandlades. Till en babykofta och till en sjal. Det får bli vår och sommarprojekt. Men som sagt sååå mycket fint man kan göra med ull. Många vackra smycken , tovade vantar och mössor mm. Här är bilder på babykoftan. Den är stickad i den skönaste mjuka merino ull



1 mars 2012

Stickgraffiti på biblioteket

I måndags var det stickgraffiti på Kronoparkens bibliotek. Det var en sportlovsaktivitet för barn i mellanstadieåldern. Vi som är med i Kronoparkkyrkans stickcafé hjälpte till. En jättetrevlig eftermiddag. Barnen var så duktiga. Ja, de vuxna också. Vi var 21 personer

Stickor och  garn lite överallt.




Bibliotekarie Ann fick klättra och sy fast "remsan"

Den fula kabeln blev jättefin i sina nya kläder.
Veronika och Wilma virkar och stickar.