27 april 2012

Sidenhalsband

När man läser mina inlägg de senaste månaderna så skulle man kunna tro att jag är väldigt intresserad av smycken. Jag har gjort ganska många olika halsband och armband. Jag tycker att det är roligt att tillverka olika saker och nu har det råkat bli lite halsband igen. Men speciellt intresserad av smycken är jag egentligen inte. Den här gången av träkulor(och plastkulor i det rosa) sidentyg, nål och tråd. Jag tycker att de blev ganska läckra. Inspiration fick jag av min bloggväninna Kristina http://kickishantverkstips.blogspot.se/

Passar fint till min duk i uterummet


Halsbanden är INTE tänkta att ha till balklänningen jag håller på att sy.

23 april 2012

Pysseldygn med Wilma


Nu i helgen har Wilma, 13 år, varit hos oss. Vi har firat "hennes dygn". Morfar och hon bowlade på lördag eftermiddag. Sedan  lagade han en god middag och jag  och Wilma pysslade. Vi gjorde var sitt halsband. Senare på kvällen gjorde vi pappersblommor. Så här blev halsbanden. (Bilderna ger inte halsbanden rättvisa)




20 april 2012

Nya tyger

Idag har mina nya tygpackar kommit. Beställda från  Solbrodyr Har inte riktigt bestämt vad det ska bli men en löpare blir det nog iaf.


14 april 2012

Blomkväll med väninnor


 Så blev det en blomkväll med en del av mina väninnor. Vi åstadkom en hel hög med fina blommor.
Uppdukat och klart för blomtillverkning

Även dukat i köket

Kräppapper och silkespapper

Här några blommor plus lite "fådda" videkissar


Helena leker blomsterflicka

Fikapaus


9 april 2012

Vikingastickning -halsband

Nu har jag en längre tid tänkt göra ett halsband i tekniken vikingastickning. Äntligen har det blivit av. Det är 73 cm långt och "stickat " på 6:ans inseksnyckel och 0,6mm silvertråd.




8 april 2012

Påsk

Den här "vackra" kärringen har fastnat i min brevlåda. Ska bli intressant och se om hon får vara kvar eller om någon förbipasserande känner att de "måste " hjälpa henne därifrån.


Lite påskfint utanför dörren

4 april 2012

Pappersblommor

Detta är det sista inlägget om pappersblommor. Jag tycker att det har varit ett par roliga kvällar med tillverkningen av blommorna. Här kommer ett antal bilder med de sista.
Blommor av silkespapper



En lila ros






Alla blommor på en gång

2 april 2012

Brända blommor

BRÄNDA BLOMMOR



Ikväll har jag fortsatt att göra blommor. Man behöver siden- eller fodertyger, ett ljus eller en tändare, några pärlor och nål och tråd. Man klipper ut 5-6 rundlar (inte så noga att de är exakt runda.) 2-3cm till 10-12 cm stora. Sen bränner man kanterna på tyget, syr ihop alla lager och syr på några pärlor. Man kan limma fast pärlorna om man vill också. De här 9 blommorna tog inte lång tid att göra. De kommer att passa till dukningen på matbordet på påskafton när vi ska ha gäster.





1 april 2012

Fler blommor

Elsa har tillbringat "sitt" dygn med oss. (Får ett dygn i födelsedagspresent) Bowling med morfar och pyssel med mej. Vi pysslade på temat blommor. Några olika sorter blev det.

Elsa med ett fång tulpaner



Blandade pappersblommor