27 maj 2012

Mors dag 2012

Min snälle man uppvaktar mej alltid på Mors Dag även om jag inte är vare sig hans mamma eller mamma till hans barn. Jag som älskar presenter tycker naturligtvis att det är jätteroligt. I morse stod det här paketet på köksbordet. Det är tänkt att jag ska ha massagedynan i bilen, men jag har redan testat den i min arbetsstol 2 gånger. Skönt med massage när man vill och när man behöver. Det är ju bara att plocka med den till bilen när vi ska resa långt.


Sen på eftermiddagen lagade han en tre rätters middag. Fantastiskt god!!!


Dekoration av gräslöksknoppar
Sen var det dags för huvudrätten.


Sweet potatoes, sparris, entrecote, beasås...mmmmmm....

Sist men inte minst gott, creme brulee. Smarrigt!!

Tack älskling, för ännu en jättefin dag tillsammans med dej!

23 maj 2012

Styvmorsvioler

Min älsklingsblomma är styvmorsviol. Jag kommer ihåg ängarna med" natt och dag" från min barndom i Prästmon, Ångermanland. Styvmorsviol är Ångermanlands landskapsblomma. Här kommer några bilder på violerna från garageuppfarten. Träden som syns på bilden är uppstammade syrener. De slår snart ut och då doftar de underbart.




Julstjärna

Julstjärna i förgrunden och påskliljor i bakgrunden. Så här länge har jag aldrig lyckats behålla en julstjärna någon gång förut. Jag har inte hjärta att slänga den heller, fast den känns lite "opassande" just nu, när det är pelargoner och andra sommarblommor som är i fokus.

21 maj 2012

Marknadshelg i Molkom

Så har då den årliga marknaden i Molkom passerat. Det var hyfsat fint väder och mycket folk. Försäljningen gick ganska bra också. Oturligt nog blev Anna sjuk precis till marknaden, men vi tog med hennes grejer så hon fick sälja lite i alla fall. Varje gång jag är på marknad, säger jag att det är sista gången, för det är egentligen lite för jobbigt för mej och min dåliga rygg. Vi får väl se hur det blir...
Förväntansfull...

Anna Lans' smycken

Helenas halsdukar och smycken

Lugnet innan folkstormen

Mina sadelskydd sålde jättebra






16 maj 2012

Sjal i entrådig ull

Nu har jag äntligen gjort färdig min sjal. Garnet inhandlas på Fårfesten i Kil i vintras. Den är stickad i entrådigt ullgarn. Jag kan lova att det är tunt. Kanten är virkad. Den är stor men ändå väldigt tunn och lätt. (Den blir lite konstig i formen när den hänger på en galge)





10 maj 2012

Väskor

Nu är det åter igen dags för Molkoms marknad. Jag, Helena,(halsdukar,annat stickat, smycken)och Anna(smycken) har två marknadsplatser tillsammans. Marknaden är nästa fredag och lördag(dagen efter Kristi Himmelsfärdsdag) Välkomna! Jag har gjort lite nya saker bland annat några nya väskor. Jag föll pladask för det här härliga tidningsmönstret i lite grov bomull. Väskorna är fodrade och har mobilficka. Den största kassen har magnetlås.





8 maj 2012

Kakor

Mannen bakade en kaksort, russinkakor, och jag bakade chokladchipskakor. Vi har visserligen ett ganska stort kök men det är ändå för litet för att två personer ska baka samtidigt. Slutsats, Leif bakar ALLA kakor hädanefter. Goda blev de i alla fall. Recept på chokladchipskakorna finns på ett  tidigare blogginlägg.



7 maj 2012

Balklänning

Nu är balklänningen färdig. Bara slutprovning kvar. Jag ska ta en bild när Caroline (inte mitt barnbarn Caroline) har klänningen på sig senare. Nu blir det bara några bilder där den hänger på en galge, vilket inte ger klänningen rättvisa. Den är axelbandslös.




Med sjal, det kan ju kanske behövas om det blir dåligt väder

5 maj 2012

Fina frimärken

Idag har jag skickat ett brev till min sonhustru Suzi.(hon fyller snart år:-) Jag har som vana att alltid klistra på lite roliga klistermärken på kuverten när jag skickar brev. Den här gången var det ju faktiskt lite onödigt, då frimärkena ser ut son klistermärken bara dom. Lite kul faktiskt med roliga märken är det iaf.