30 juni 2012

Carins mammas blomma

Den här fina blomman (som jag ALLTID glömmer namnet på) lägger jag ut en bild på, bara för att mina närmaste väninnor ska bli "avundsjuka". Den är nämligen ganska svår att få att blomma. När den blommar så blommar den en lång tid. Den står i söder fönster och får ganska mycket med näring.
Carins mammas blomma heter den för skottet kommer från henne ursprungligen



26 juni 2012

Småknäppa nödvändigheter

Jag vet att mina kära vänner tycker att jag köper lite knäppa saker ibland. Jag tycker ju inte så, utan alla saker jag köper är ju "måste ha" köp. Jag försöker att leva efter devisen en in, en ut. Det betyder inte alltid att det blir så, men det är min strävan. Här är några av mina senaste "nödvändigheter"
Alla behöver väl en pincett nån gång?
Donutjärn. Ett måste i alla välsorterade hem. Har inte testat än...


En vacker plastblomma...

... som döljer en nödvändig tesil. (Jag gillar ju turkos just nu därför var den jättenödvändig)

Vem faller inte för en leksakssnurra. Helt underbar i nyskick. (5kr Solareturen)

Jättegoda tennisbolltuggummin(Lagerhaus)

23 juni 2012

Midsommar

Vi har haft en mysig midsommar tillsammans med goda vänner. Här kommer några bilder från midsommarafton

Present från Phoebe och Torbjörn


Rosor och blåbärsris

En pion som jag "snott" hos min granne Åsa.

Bukett från Helena o Kid

"Blommor" från min trädgård

Min silltårta


Leifs jordgubbstårta

Våra goa vänner Phoebe, Helena och Kid...

... Rasmus,Leif och Torbjörn

18 juni 2012

Jacob och Hannah

Här sjunger Jacob en cover av Coldplay med sin flickvän Hannah. Så roligt att han har en sjungande flickvän. Jag tycker att de är så söta ihop. Synd bara att de bor så långt bort så man inte har någon chans att höra dem sjunga i verkliga livet. De sjöng för första gången offentligt tillsammans, på en av Jacob's spelningar häromkvällen. Vem vet, kanske blir det en duo av dem??

16 juni 2012

Systrarna Olsson

Systrarna Olsson


Här är mina bonusbarnbarn Tuva10 år och Wilma 13 år. Två söta och fina tjejer som jag får rå om ibland. Wilma ska börja i 7:an till hösten. Det blir mycket nytt och spännande. Tuva går i musikklass och är ofta ut på olika uppträdanden och konserter med sin klass. Ha ett fint sommarlov nu tjejer!

Skolavslutning

Systrarna McCaslin



Igår var det skolavslutning för två av mina barnbarn, Linda 13 år  och Caroline, 17år. Jag vet att man som mormor inte kan se "opartiskt och objektivt" på sina barnbarn, men jag hävdar iaf att dom är jättesöta och fina unga människor. De är så positiva och mysiga tjejer också. Jag blir alltid så glad när jag träffar dom.
Det är så roligt att det har gått bra i skolan för er också!

14 juni 2012

Nya tyger

Å, så roligt att få ett paket på posten som man inte har beställt. Jag har fått jättefina sidentyger av min bloggväninna Kristina. Ett vackert tackkort var det med också.(Jag hade skickat några tygbitar till henne)Nu får jag fundera på vad det ska bli för något. Jag har bestämt mej för att ta "sysemester" snart. Det blir så mycket roligare att sy till hösten igen om man tar en paus ett tag.
Tack snälla Kristina för tygerna!

Jag blir fortfarande så förvånad när jag ser mej själv på bild med grått hår. För 2 år sedan hade jag kort hår och för 2,5 år sedan var håret mörkbrunt. Så kan det bli, när man beslutar sej för att sluta klippa och färga håret. Lättskött är det i alla fall.

Den här blusen sydde jag förra veckan.

13 juni 2012

Vår nya uteplats



Nu är vår nya uteplats klar. Det är bara sanden på plattorna som ska sopas bort. Men enligt mannen så ska den ligga kvar där några dagar. Skönt med ett ställe i trädgården som är en bit från huset. Här är det både skugga chans till lite vind och då blir det ju inte så varmt som det blir på vår "normala" uteplats. Han är duktig min man, han gjorde muren förra året och plattorna i år. Själv har jag valt bord och stolar :-)

10 juni 2012

En beige dag

Idag är det en beige dag. Sovit halvdåligt, ryggsmärtan påminner mej om att jag är"begränsad", inget planerat för dagen. Till och med vardagsrummet är beiget. Kolla på Ronjas kanin... beige.

Nu har jag varit på jakt efter lite färgklickar i detta beiga hem. Hittade iaf några...roligt med färg...blev på riktigt bra humör under den här jakten.
iittala skålar som blomkrukor. Har vunnit 5 st, så nåt ska man väl ha dom till.


Liten badrumsmatta som fungerar som dörrmatta i mitt arbetsrum

Turkost garn som jag har tänkt sticka en sommarkofta av när fårtröjan är klar

Ingen bra bild, men fåglarna är väldigt färggranna.

Den här blomman är mycket rödare i verkligheten. Leifs arbetsrumsfönster.

Färgklick i den "beiga " hallen

Jag gillar färggranna disktrasor

Den här fina röda filten fick jag i julklpp

Ett fat från Målerås avslutar min färgjakt

6 juni 2012

Mina väninnor

Igår kväll hade vi  avslutning på våra tjejträffar. Vi träffas ca en gång i månaden och det har vi gjort i massor av år. Det "firades"med middag på Frost.(Karlstad) Fantastiskt välsmakand och vackert upplagd mat och mycket trevlig personal. En av servitörerna var ögonfröjd också. Det hade vi tanter inget emot.
 :-) :-) :-)
När vi träffas saknas aldrig samtalsämnen eller skratt. Vi är väldigt duktiga på att underhålla oss själva. De här tjejerna var med på träffen. Tyvärr saknade vi Annemo som var på resande fot.
Tack goa väninnor för den här terminen!
Goaste Anna-Greta(Bilden tagen vid ett tidigare tillfälle då
bilderna på A-G blev suddiga :-( ....)


Alltid glada Barbro

Vackra Carin

Torill, alltid tufft klädd

Eleganta pysselkompisen Phoebe

Stiliga Annemo som tyvärr inte hann hem
Åsså jag


3 juni 2012

Två söta flickor

Här är två söta flickor, Ronja 6år och hennes matte Linda 13 år. Linda har haft en liten glugg mellan framtänderna som tandläkaren har trollat bort. Jag har inte tänkt så mycket på det, men hon själv är glad att den är borta. Hon var söt redan innan "tandfixningen" och hon är söt nu också.