30 juli 2012

Sommarvinster

Jag fortsätter att vinna småvinster på kombilotteriet. De här var ju passande sommarvinster. Burken är en getingfälla. Man ska fylla den med något sött, typ honung. Tja, vi får väl se om den fungerar. Salladsbesticken är jättefina. tyckerjag. Båda grejerna är från Sagaform.                  Nu åter till OS


27 juli 2012

Mannen har tvättat

Finns det någon annan som har en man som tvättar och hänger upp gamla påsar på tork? Fint torkväder var det i alla fall.



25 juli 2012

Christina namnsdag

Igår var det Christina som hade namnsdag. Det kom inte jag ihåg, men det gjorde en del av mina väninnor. Jag blev grattad på FB och en kompis ringde. Jag fick också ett brev med posten. Ett vackert kort och ett jättefint hårsmycke av spets. Det var min bloggkompis Kristina!! som skickat. Så gulligt. Jag får väl försöka kontra med något nån gång när hon minst anar det.


23 juli 2012

Rosen

Jag älskar rosor. Speciellt dom som jag har i min egen trädgård. Jag köpte 4 st på Lidl i våras och har med spänning sett fram emot hur dom skulle bli. De kostade 29 kr st så förväntningarna var väl inte såå stora. Min förvåning var stor när de började blomma. Alla blommar. En vit ros, två röda och en rosa. Den rosa är enorm. Jag ska leta fram mitt gamla blågel och försöka torka den här. Den är 14cm i diameter. Kortet är från Kenya, en ängel, skickat från min kompis Agneta

Kan en ros bli mer perfekt?


19 juli 2012

Cair madrassen är BÄSTA madrassen!

Jag har köpt en ny madrass till sängen. Jag har haft en hel del olika under årens lopp. Jag lider ju av ständig ryggvärk och en bra säng är absolut ett måste. Vattensäng, tempurmadrass, fast-, mjuk madrass och ullbädd är några olika som jag använt. NU tror jag, att jag har lyckats hitta den absolut bästa madrassen. Jag har sovit på den 7 nätter och vaknar utvilad och i stort sett smärtfri. Att slippa äta värktabletter, det första men gör på morgonen, är fantastiskt. Den här madrassen har en kärna med luft. Mängden luft bestämmer man själv. Den är tre- delad så det går alldeles utmärkt att använda höj-och sänk funktionen på sängen. Trixet är att ha lite luft, då känns det som att man ligger i en vattensäng, fast utan vattensängens alla nackdelar. Ovanpå madrassen har jag en ullmadrass som också är alldeles härligt härlig. Några länkar och bilder.
Airborne madrass
Min madrass är vit, annars lika


Ullbädden
Bilden är inte från min säng


14 juli 2012

Ronjas nya regnkappa

Igår fick jag för mej att sy en regnkappa till Ronja. Alla som har haft en blöt hund i sängen förstår varför hon behöver en. Den är svart och turkos med reflexband. Hon poserar något motvilligt i det varma solskenet.



11 juli 2012

Minisemester på Gotland


Mannen och jag beslutade oss för att åka på semester några dagar. Valet föll på Gotland. Vi hade tur som fick någonstans att bo och färjeplats med bara ett par dagars planering. Vår första anhalt på resan blev den berömda Kvilleken.  Från Wikipedia: I Nationalparken i Norra Kvill ca 2 mil nordväst om Vimmerby i Småland finns Sveriges allra tjockaste och troligen äldsta ek. Den har en diameter på c:a fem meter och åldern har man beräknat till 1 000 år - minst.Dess inre är urholkat till en stor grotta där man kan ta en fika och där finns plats för ett dussin personer...
Till och med jag ser liten ut
Väl framme på Gotland så reste vi i stort sett runt hela ön med många stopp på trevliga fika- och matställen. Naturligtvis också en massa hantverksställen och loppis. Leif älskar kaffebröd och jag hantverk så vi blev nöjda båda två. Här kommer några bilder från ett av fikaställen(en av anledningarna till att vi åkte till Gotland var ett TV program från det här märkliga stället) Inga bilder kan ge rättvisa åt Crepperiet på Kutens Bensin på Fårö. Fantastiska crepes i alla fall.















Lite mer från Gotland. Här besökte vi 300 stycken sago -seriefigurer på Seriegården i Lummelunda. Här finns Europas största samling av skulpterade figurer. Det var en pappa och son som hade hållit på i 50 år för att skapa dem.




I Almedalsparken står denna stora träskulptur. Näsan är väldigt lik den som en mej närstående person har och då menar jag inte mannen....



Roma klosterruin

Massor av rosor i Visby
Ethelms krukmakeri, Gotlands äldsta

Vi satt på första parkett när Elidas fantastiska ungdomar sjöng i Visby hamn. De var verkligen superduktiga.

Vem kan äga en sån båt? Den låg i Visbys hamn.

På hemvägen stannade vi och fikade på ett supermysigt café i Trosa. SISTA fikat på LÄNGE!!!!

Borta bra men hemma bäst

Caroline var husvakt. Tack gumman!

4 juli 2012

Nu är grävlingen på jakt efter vitklöver igen.Så här fina högar gör min "grävling".


Kram
Fru Grävling



1 juli 2012

Örhängehållare

Jag har alltid en konstant röra bland mina örhängen. En längre tid har jag tänkt göra någonting åt det. Frågade mannen om han hade en bit hönsnät. Det hade han inte. Då kom jag på att man kunde ju använda ett Amarillys stöd som ställning. Först knipsade jag bort den nedersta ringen och sedan lindade jag ljusgrått sidenband runt ståltråden. Sen tog jag silvertråd och några färgglada pärlor och lindade runt. Tanken är att de 4 benen ska stickas ner i en fin träplatta av flammig björk(den är nylackad just nu, hade ju inte tid att vänta tills den var klar) Jag tycker att örhängsförvaringen blev riktigt bra. Sen fick jag städat bland mina smycken, vilket ju inte heller var så dumt. Nu fattas en bra lösning för örhängen för hål -i-öronen. 

De turkos-vita örhängena fick jag 1979 av min väninna Anna-Greta är mina äldsta och de bruna blommorna gjorda i järn av Anna Lans är mina nyaste örhängen.
Kram