30 augusti 2012

26 augusti 2012

25 augusti 2012

Linda 14 år!

Grattis Linda på 14-årsdagen!

Vad kan det vara i paketen? Det får du reda på om några timmar.




24 augusti 2012

Lavendelolja

Jag blev inspirerad av min väninna Kristina att göra lavendelolja. Här kommer en länk till hennes blogg så ser du hur man gör. Kristinas lavendelolja Det är några dagar sedan jag gjorde min burk men den luktar redan gott.

22 augusti 2012

Knappar och trådrullar

Nu när hösten närmar sej, börjar jag få sylust. Lusten blev påspädd ännu lite mer, då jag fick en trevlig inbjudan att delta på en modevisning i höst. Ja, jag ska inte gå modell utan ha ett bord och ställa ut lite saker som jag sytt och stickat. Så nu är det bara att köra igång och tillverka. Jag började med att sortera knappar och broderi-trådrullarna. Jag har massor upptäckte jag.


Osorterat




Hm.... här är det inte städat än...

20 augusti 2012

Pedalhink

I flera år har jag retat mej på pedalhinken på gästtoan. Den är ljusblå och passar absolut inte in. Nu har jag klätt om den med tapeten som jag har på väggen på toan.  Jag blev riktigt nöjd. Det är en tjock tapet så den går att torka av om det skulle behövas



16 augusti 2012

Vindruvor och blommor

Nu är våra vindruvor färdiga för skörd. De är söta och goda. Så roligt med egenodlat. I år har vi gurka, tomat och paprika i uterummet.



Några blombilder. Det känns att det går mot höst så man får njuta varje dag blommorna finns kvar.
Den underbara Afrikanska liljan med 8 blommor


Den här lobelian är gigantisk. Tror mannen använde för mycket gödning.  Den uppstammade rosen ser ut som en liten  plutt.

Utanför dörren är det höst

Pyssel med promakers

Jag älskar promaker pennor. Även om jag bara är amatör på att färglägga, blir det riktigt OK när man målar med dem. Hur just beställt några nya färger(halva priset under ett par veckor) Så nu har jag blivit inspirerad att försöka göra några nya kort. Det är en hel del födelsedagar som ligger framför och då kan det vara bra att ha ett litet lager. Lite info om pennorna

Promarker penna för färgläggning med två filtspetsar, en fin för detaljer och en bred för att täcka större områden. Perfekt för att färglägga stämplade motiv till scrapbooking kort m.m.

ProMarker är alkoholbaserade och kan användas på papper, kartong, glas, trä, metall eller plast, vilket gör ProMarker till en mycket allsidig penna för all slags färgläggning. 

Två datorer, en med TV och en med Play är ju nödvändigt ibland. Vi kvinnor kan ju "multitasking"

Ääääälskar dom!!

Blommorna är färglagda med akvarellpennor och vattenpenna
Vattenpennor
Dåligt, blekt foto av tjej med röda äpplen

Samma tjej, andra färger





13 augusti 2012

Te låda

I helgen har vi varit på en fantastisk Flygfest i Dala-Järna. Leifs föräldrahem är huset närmast flygplatsen ,så han har fått det här med flygplan med modersmjölken. Vi bodde hos Ingrid och Göran (G är Leifs barndomskamrat) För att ha något med mej så tillverkade jag denna te låda. Rolig att göra.
Bokstäverna utklippta med min Cricut maskin. Rött papper med svart skugga under. Prickarna gjorda med  vit penna

Även hörnen är "cricuttade"

Får nog fixa ett "galler" i lådan

Det blev bättre

Aldrig fel med blommor. Bladen punchade med en MS punch.

En "Magnolia"pojke

9 augusti 2012

Telefonkaos

Nu har jag äntligen märkt våra trådlösa telefoner.(6st!!!) Det är ett evigt spring, när man ska passa rätt telefon med rätt laddare. De två telefonerna med sladd är räddningen många gånger, när inte de trådlösa ligger på rätt plats. Nu hoppas jag att problemen med telefonerna är löst.



7 augusti 2012

Fiskargubben


Det här är väl en fin bild på min gubbe? Här är han i sitt esse. Platsen heter Nässjöarna och det är hans favorit fiskeställe. Han fick många fina fiskar som vi ska smaska på under vintern. I år var han där tillsammans med sin bror Bo.

5 augusti 2012

Ljuslyktor

Idag var vi och fikade på Janssons café i Skåre. Där fanns så söta ljuslyktor gjorda av gamla glasburkar. Jag blev inspirerad så ikväll satte jag igång att göra några själv. Mannen spikade upp spikarna så de är redan på plats i uterummet. Mysigt när det börjar bli mörkt.
Jag la vita små stenar i botten på burkarna, annars ligger inte ljusen rakt på den kupiga botten.







4 augusti 2012

Finfina gäster idag

Idag har vi haft besök av barnbarnet Christopher och hans söta flickvän Louise. De bor annars i Stockholm där Christopher går på KTH och Louise ska börja där. Christopher har för vana att göra konstverk av kak-aluminiumformen. En liten segelbåt blev det den här gången.