31 oktober 2012

25-årig bröllopsdag

Jag vet att man ofta säger, att man vet inte vad tiden tar vägen. Nu säger jag också så. Tänk att jag och min Leif har varit gifta i 25 år! Han är fortfarande bäst och jag älskar honom så mycket och jag känner mej alltid älskad tillbaka. På morgonen i går så fick jag ett paket med detta hjärta.
Det kallas Mariahjärta. (Mariahjärta-länk)


Jag blev så glad och förvånad när han gav mej den här påsen. Tydligen firar konsthantverkarna i Karlstad också 25 år.

 Jag är så glad och jag tycker så mycket om det här lilla hjärtat. Kram bästa mannen!

25 oktober 2012

Sticka och skicka 4 och 5

Nu har jag stickat och virkat två babyfiltar som ska gå med i mitt packet till Zambia. Nu är mina rosa garnnystan nästan slut. Det är en härlig tillfredsställelse att veta att det färdiga plagget eller filten går till ett litet behövande barn. Några fler plagg hoppas jag att jag ska hinna med innan paketet ska iväg.

70x80 cm virkad i fm i bakre maskbågen. (Dubbelt garn)


60x70 stickad i enkelt garn i rätstickning


20 oktober 2012

Sticka och skicka nr 3

Så här blev den 3:e tröjan. Mönster från nätet. Länk
Man stickar hela i ett stycke. Börjar i ena framstycket och slutar med det andra.

17 oktober 2012

Sticka och skicka

Jag fick ett inlägg av en vän på facebook om "Sticka och skicka". Jag tyckte att det var en trevlig höstutmaning. Här är mina 5-timmars koftor.(Fast det tog nog mer än 5 timmar/kofta)  Beskrivningen finns på länken ovan. Härligt med hösten. Jag blir alltid så handarbetssugen. Har just nu en tredje kofta på gång.





11 oktober 2012

Uppdaterad säljsida

Jag har uppdaterat min säljsida med lite väskor, näsduksfodral mm. Du hittar den här:
Min säljsida

9 oktober 2012

Ny symaskin

Så har då min kära Husqvarna Viking D1:a gått sönder igen. Denna gång är det tryckskärmen som lagt av. Den är nu på reparation. Jag "råkade " som av en händelse kolla efter symaskiner på blocket. Där fanns en exakt likadan symaskin som min pärla. Så jag övertalade mannen att vi skulle ta en tur till Jönköping och kolla på den. Han, som längtat att få åka en tur i nya bilen, protesterade inte. Nio timmar och 55 mil senare var vi hemma med en ny symaskin och massor av sybehör. 4 väskor x 64 rullar tråd, 34 paket synålar av olika slag, 6 mönsterkort, tyger, mellanlägg, mönsterpapper och framför allt symaskinen som var helt oanvänd. Den går sååå tyst. Ja, det känns som om jag gjort ett kanonfynd. Nu är det bara till att försöka sälja den andra som kommer hem från service/reparation. Eller ska jag behålla den också?

Hela bagageluckan full



6 oktober 2012

Lions Modemässa

I onsdags var det dags för Lions modemässa. Första gången som utställare där. Jag vill passa på och tacka alla som lyckönskade mej inför "premiären" Det var jätteroligt och försäljningen gick över förväntan. Roligt att gå på modevisning. Kläderna från de olika butikerna var för alla storlekar. Från Vivendis moderna ungdomskläder till Buotique Duos lite mer damiga. 90 olika "ingångar", så det var mycket fint att titta på. Här kommer några bilder från "mitt" bord. Jag kommer att uppdatera min säljsida inom några dagar med lite nya saker.
Svarta sammetsväskor

"Tidningsväskor"

Koftan såldes på en gång. Klippdockorna är sydda och bara visningsex.

Blandade småsaker "I stället för en blomma..."

Lavendelhjärtan

Broderade näsduksfodral


2 oktober 2012

Höstkrans

Denna otroligt vackra krans har jag fått av min väninna Anna-Greta. Det finns ingen som kan göra kransar som hon kan. Fyra sorters rönnbär bl.a. Tack Anna-Greta!