15 februari 2013

Lavendel och spetsar

Jag har städat bland mina spetsar. Jag njuter. Det är något väldigt speciellt med gamla (och nya) spetsar. Den lilla resväskan köpte jag för ett tag sedan på Husqvarna affären här i Karlstad. Så söt, kunde inte låta bli.




Jag har sytt några lavendelhjärtan och lavendelkuddar. Det är snart dags för marknad.





11 februari 2013

Virkad väska nr2

Den här väskan har jag virkat av trikåtyg. En blommig t-shirt och 3 svarta behövdes. Det var lätt att virka av. Tråkigt att klippa trasorna. Så här blev den.


Den här fina ängeln fick jag av min vän Agneta. Hon hade köpt den i Nairobi . Den är handgjord. Vingarna är av bananblad. Jag blev såå glad. Det är något speciellt med änglar.

7 februari 2013

Färjestad-mössa

Christer, diakon på Kronoparkskyrkan, ville ha en Färjestad inspirerad mössa. Så här blev den. Hoppas att den passar. Nu kan ha se ut som ett riktigt FBK fan och kan skrika sig hes på nästa match, utan att frysa om huvudet.


5 februari 2013

Virkad väska

Jag har virkat en väska av olika blåa mönstrade tyger. Remsorna är ca 3 cm breda och jag använde st 5 på virknålen. Jag slaktade ett gammalt bälte till handtagen. Rosen tog jag från en annan virkad väska som jag tröttnat på. Man får ont i fingrarna när man virkar med tyg, så det går inte att virka en hel kväll. Men å andra sidan stiger det fort. Jag tycker att den blev bra, lagom stor.




1 februari 2013

Änglar, visst finns dom...

...ja, i alla fall hemma hos mej. Nu har jag sytt några nya. Jag syr på plast som jag sedan sköljer bort och då blir de hårda. Ängla- mönstren har jag laddat ner från Internet. Varje ängel bestar av ca 12000 stygn och tar ca 1 timme att sy. Som tur är så sköter ju maskinen det själv så jag kan göra något annat under tiden. De är ca 10 cm höga


Här ska dom bo: