30 juni 2013

Retro-Aid

Jag är med i en grupp på fb som heter Retro-Aid. Just nu håller gruppen på att samla in gåvor till familjer på neonatalavdelningar. Jag tycker att det är roligt att få vara med och uppmuntra mammor(och pappor) som kanske, med stor oro, får vänta månader på att få hem sin baby. Påsarna=kassarna är till för att stoppa saker i som vi tillverkar eller som skänks av företag. Det här är mina bidrag:
Nallarna är ca 13cm höga. Tyget är nytt, men inte tvättat, så nallen kan kanske hängas på en vagn eller ovanför sängen










18 stycken kassar blev det

6 stycken näsduksfodral

1 hjärta och 2 st nåldynor



Sticka och skicka


För några veckor sedan, skrev jag om Hemmets journals stickprojekt Sticka och Skicka. Här kommer några bilder på mina bidrag. Jag är glad att jag kan bidra med en liten "droppe" till Rumäniens barn.
Virkad i dubbelt bomullsgarn, Daisy-maskor

Här ser man hur en Daisy ser ut.


3-timmarsväst kallas den här modellen. Fast lite längre tid tar den allt att sticka

Tofflorna är virkade i flerfärgat bomullsgarn och halva Daisy maskor




Den här tröjan har jag sytt ihop på symaskinen. Hade ett bakstycke som jag stickat till mej för många år sedan

5-timmarskofta kallas den här modellen

Härligt, mjukt bomullsgarn


Roliga mössor att sticka
                             

27 juni 2013

Fler barnbarn

Ännu en bild på Sara från studentbalen. Man får suga på den karamellen ett tag.
Caroline fyller 18 år om några dagar. Vi firade henne lite i förväg.Hon önskade sig pengar, så jag tillverkade en liten låda att stoppa pengarna i.

 Paketöppning

Här med kusin Frida 

21 juni 2013

Midsommarbilder

Idag har vi varit på picknick i vår vackra stadspark. Det har blivit en tradition att vi är där med våra barn och barnbarn på midsommarafton. En trevlig tradition. Jag glömde min kamera hemma så jag har snott ett kort från fb på den här buketten vackra flickor som var med.
Maja, Elsa, Tuva och Wilma


Linda var inte med idag, men här är ett nytaget kort på henne med krans i håret. Vackra Linda!


19 juni 2013

Blommor

Blommor är det bästa jag vet. Finns det nåt härligare än när man följt en knopp som brister ut  till en stor vacker blomma. Jag köpte två nya pioner förra året och har nu gått och väntat på att de skulle slå ut. Plötsligt en dag så hände det. Så här vackra är dom:


Jag har visat min klöverblomma tidigare. Nu är den 90 cm i diameter. Själva bladen ca 15 cm. Pampig, eller hur?
Det här lilla smycket fick jag av min väninna Anna-Greta. Hon är bara så otroligt duktig att få till söta buketter.

15 juni 2013

Jacob's och Hannah´s prom

Så är det examenstider. Jacob har haft sin prom och hade naturligtvis sin flickvän Hannah som sin date. Eftersom de tar sin examen samtidigt så passade ju det väldigt bra. Nu är ju jag partisk, men jag tycker att de är såååå fina. Här några bilder. Det är ju tyvärr allt jag får vara med om, eftersom de bor så långt bort. (Seattle)
Jacob ska flytta till Boston i augusti och gå på Berklee college of music. Hannah har också kommit in på ett collage i närheten.

Suzi, Michael, Jacob och Jordan. Fin familj.





6 juni 2013

Balklänning till Sara

Sara har idag hämtat sin balklänning. Det blev en massa strul med tyget som vi beställde från Tyskland så vi fick köpa ett annat på Ohlssons tyger. Det var ingen dum idé för hon valde en färg som hon passar jättebra i. Hon blev nöjd med klänningen och det är ju huvudsaken. Det är inte så svårt att sy en klänning till någon som har så fin figur som Sara. Kedjorna=ärmarna ska justeras lite. NU ska jag ta semester från symaskinen ett tag.