30 november 2013

En Pyttipanna sjal

Jag har stickat en sjal som heter Pyttipanna. Carin, i mitt stickcafé, hade stickat en som var så fin. Om du vill veta varför den heter så, får du gå in på Garnomeras hemsida. Där finns massor av fina beskrivningar. Här är länken till hennes sida: http://garnomera.wordpress.com/
Den här sjalen var väldigt rolig att sticka. Jag har gjort en ganska kort variant.


Den här "sjalen" ska bli rund och få polokrage.Är det en sjal då med?

22 november 2013

Nu är väskan färdig!!

Äntligen är min väska färdig! Jag är ganska nöjd, men det var mycket svårare än jag trodde att få till "skinndetaljerna" Men den är stor och rymlig.

Här är den nu färdig!

Suddig bild, men det hänger lite krimskrams på blixtlåset

Naturligtvis en liten ängel...

Här ser "skinnet"skrynkligt ut. Bättre i verkligheten

Det här är en bild från pysselkvällen i tisdags. Goaste brorsdottern Marita och hennes gulliga dotter Julia. Julia har tillverkat en korg, till sitt rum, av tidningspapper och tejp.

18 november 2013

Ny väska på gång

Jag har gjort en ny väska i samma teknik som i tidigare inlägg. (Länk http://youtu.be/r5vzfG5cO38)Skillnaden är att jag vill ha skinndetaljer på den här och blixtlås. Jag har inte riktigt löst hur jag ska göra, men jag visar det jag har gjort nu och hoppas att jag kan lägga in en bild på det färdiga resultatet inom en snar framtid.
Jag köpte papper på TGR. 4 förpackningar med 40 st ark

Klippte 3 bitar av varje ark.Vek dem och sorterade i påsar

Här är väskan färdig. Nu ska det sys på skinndetaljer. Väskan är lackad 2 ggr

Mönstret blev inte helt OK i botten. Nåt att tänka på till nästa gång.


9 november 2013

Möbettyg på Ohlssons tyger.

För snart ett år sedan köpte vi en ny soffa. Vi tycker väldigt mycket om den, men den är ganska ljus i färgen, så jag kom på att jag ville sy ett skydd till fotpallen och ett armstödsskydd med fickor till alla fjärrkontroller (många nu för tiden)och korsordstidningar.(som mannen alltid ska ha framme). Så jag begav mig till min favorit tygaffär här i Karlstad, Ohlssons tyger,  för att hitta ett tyg som skulle matcha till soffan.
Gissa om min förvåning när jag hittar MITT sofftyg där. Så det var bara att köpa 1 meter det. Några dagar senare var jag tillbaka och köpte en meter till. Kom på att jag skulle klä in min Pilateskudde också. Den är ju så stadig så den fungerar ju både som extra sittplats och som fotpall.

Inte riktigt färdig som synes.