27 december 2013

Julpaus

Som ni, som brukar kolla på min sida märkt, är det väldigt tyst på bloggen just nu. Man kan säga att jag tagit jullov. Men jag virkar på något jag snart kan visa. Allt jag säger är att det består av många delar....Vi ses efter nyår!
GOTT NYTT ÅR !

9 december 2013

Läderarmband

Mitt stickcafé hade en kurskväll genom Bilda , där vi fick lära oss göra armband.Roligt! Vår gulliga lärare heter Anna Lans. Så här blev mina.


6 december 2013

Färdig pyttipanna

Så här ser den färdiga Pyttipannan ut. Länken till spetsen finns i föregående inlägg. Jag har inget mönster på själva polokragen.

30 november 2013

En Pyttipanna sjal

Jag har stickat en sjal som heter Pyttipanna. Carin, i mitt stickcafé, hade stickat en som var så fin. Om du vill veta varför den heter så, får du gå in på Garnomeras hemsida. Där finns massor av fina beskrivningar. Här är länken till hennes sida: http://garnomera.wordpress.com/
Den här sjalen var väldigt rolig att sticka. Jag har gjort en ganska kort variant.


Den här "sjalen" ska bli rund och få polokrage.Är det en sjal då med?

22 november 2013

Nu är väskan färdig!!

Äntligen är min väska färdig! Jag är ganska nöjd, men det var mycket svårare än jag trodde att få till "skinndetaljerna" Men den är stor och rymlig.

Här är den nu färdig!

Suddig bild, men det hänger lite krimskrams på blixtlåset

Naturligtvis en liten ängel...

Här ser "skinnet"skrynkligt ut. Bättre i verkligheten

Det här är en bild från pysselkvällen i tisdags. Goaste brorsdottern Marita och hennes gulliga dotter Julia. Julia har tillverkat en korg, till sitt rum, av tidningspapper och tejp.

18 november 2013

Ny väska på gång

Jag har gjort en ny väska i samma teknik som i tidigare inlägg. (Länk http://youtu.be/r5vzfG5cO38)Skillnaden är att jag vill ha skinndetaljer på den här och blixtlås. Jag har inte riktigt löst hur jag ska göra, men jag visar det jag har gjort nu och hoppas att jag kan lägga in en bild på det färdiga resultatet inom en snar framtid.
Jag köpte papper på TGR. 4 förpackningar med 40 st ark

Klippte 3 bitar av varje ark.Vek dem och sorterade i påsar

Här är väskan färdig. Nu ska det sys på skinndetaljer. Väskan är lackad 2 ggr

Mönstret blev inte helt OK i botten. Nåt att tänka på till nästa gång.


9 november 2013

Möbettyg på Ohlssons tyger.

För snart ett år sedan köpte vi en ny soffa. Vi tycker väldigt mycket om den, men den är ganska ljus i färgen, så jag kom på att jag ville sy ett skydd till fotpallen och ett armstödsskydd med fickor till alla fjärrkontroller (många nu för tiden)och korsordstidningar.(som mannen alltid ska ha framme). Så jag begav mig till min favorit tygaffär här i Karlstad, Ohlssons tyger,  för att hitta ett tyg som skulle matcha till soffan.
Gissa om min förvåning när jag hittar MITT sofftyg där. Så det var bara att köpa 1 meter det. Några dagar senare var jag tillbaka och köpte en meter till. Kom på att jag skulle klä in min Pilateskudde också. Den är ju så stadig så den fungerar ju både som extra sittplats och som fotpall.

Inte riktigt färdig som synes.


30 oktober 2013

Pysselkväll


Jag hade besök av Anna och flickorna en kväll för några dagar sedan. Vi pysslade och eftersom väskor är på tapeten hos mej just nu, så det blev naturligtvis sådana vi gjorde den här gången. Vi hade en trevlig , mysig kväll tillsammans. Synd att det inte blir så ofta som man skulle önska.

Tuvas väska av vaxduk och tejp

Wilmas väska tillverkades av tejp och hennes sovrumstapet

Wilma  går i åttan







Tuva går i femman

25 oktober 2013

Huskatten Sally


Min huskatt Sally. Kräver ingen mat eller kattlåda. Hon är ca 25 x 20 cm stor. Sydd av ett pälsliknande tyg som jag köpte på en tygaffär i Örebro.

18 oktober 2013

Namnbyte på bloggen

När jag började med bloggen för ca 3 år sedan, tänkte jag bara visa och sälja en del av det jag hade sytt. Jag hade också en säljsida ett tag. Men med tiden har det blivit fler och fler inlägg som handlat om  olika hantverk , pyssel och andra ämnen . Så jag tror att den nya rubriken mer speglar innehållet i bloggen.

Fler väskor

Väskepidemi!!En liten varning, börja inte att vika och fläta väskor, det är snudd på omöjligt att sluta. Sen sprider man kunskapen till sina väninnor och snart så går alla mina vänner omkring med pappersflätade väskor. (men det är en väldigt rolig och billig hobby) Här kommer några bilder på mina senaste(inte sista)
En lite mindre kasse gjord av en gammal vaxduk

Spets i överkant och i handtagen

Den här väskan är gjord av Pandurokatalogen. Lås och kedja köpt hos Panduro.




En gammal brosch fick täcka låset.



9 oktober 2013

Pappersvikt väska

Min kompis Phoebe hittade ett roligt sätt, att vika papper till väskor, på Youtube. Naturligtvis ville jag testa också. Jag lägger in en länk så du kan se hur man gör. Det här är ingenting för dej som vill att saker och ting ska gå fort.Tekniken kräver en hel del tålamod. Men som alltid är det ju så att om man lägger ner sig så blir resultatet bra. Jag är jättenöjd med min handväska. Plastslangen 5m 8mm kostar 39.00 kr på Biltema. De öppningsbara ringarna från Panduro, 14.00 kr för 8st. Tidningar typ Amelia, kataloger. Alltså lite tjockare papper än tidningspapper. Björntråd eller fiskelina att sy med. Lack för att göra väskan starkare och så att den tål vatten, Panduro Varnish/glue 500 ml 99.00 kr

Pappersvikt väska länk



Här är jag på gång med en ny lite mindre väska.

2 oktober 2013

Flätad kasse

Jag fortsätter min lek med papper. Nu är det kassar på gång. Det är fortfarande youtube som inspirerar. Jag hittar inte länken som jag tittade på, men den här är ganska lika:http://youtu.be/qrWGvJi4h2Y
Här kommer några bilder
Sidor från Stoff och Stil katalogen

Flätade och tejpade


Kassen är stabil och lätt


1 oktober 2013

Flätade korgar och kasse

Min grannfru och väninna Åsa och jag tycker båda om att pyssla. Vi träffades igår och gjorde flätade korgar. Vi blev inspirerad av en video på Internet. flätade korgar Det var jättekul och vi tycker att resultatet blev ganska bra för att vara första gången.






26 september 2013

Bokhylla

Mannen har snickrat en bokhylla som matchar skrivbordet han gjorde för ett halvår sedan. Hurtsen har jag köpt för 10 kr men med färg och björklister blev den som ny.



24 september 2013

Nya skjortor

Häromdagen var jag och mannen till Örebro för att han skulle fixa en grej på XXL. Tråkig affär, tycker jag. Så jag satt kvar i bilen och kollade på en DVD. Lite lyxigt kändes det. Men tiden att vänta gick fort i alla fall.
Jag lyckades också med konststycket att få Leif att köpa två nya skjortor.Han behöver aldrig några nya, enligt honom själv. Det här är vad jag shoppade i Örebro(ja, jag betalade för skjortorna också)
En rolig bok och en rolig kökshandduk.

Jag valde den svartrandiga med röda knappar. Mannen valde en lila!!


16 september 2013

Gunga till Tilda änglarna

För ett tag sedan bad jag mannen att snickra en gunga typ hammock till mina Tilda änglar. Jag hade ingen bra plats att ha dom på. Häromdagen överraskade han mej med denna fina gunga som nu hänger i vardagsrummet intill min "stick"fåtölj. Jag känner mig priviligerad som har en sån händig man.