21 januari 2014

"Doktorsväska"

Ni som följer min blogg har säkert fattat att jag älskar väskor. Jag blir lite extra glad när jag antingen syr eller köper mej en väska. Tyget till den här väskan blev jag väldigt förtjust i. Det har "legat till" sig ett tag. Men så här blev väskan iaf. Den är lite större än de som jag vanligtvis gör. Gillar formen på den.




16 januari 2014

Plastmatta

Alla vi som är födda på 40- och 50-talet minns väl "den runda plastmattan" Den kunde också göras av tygtrasor. Nu har jag gjort en av plastkassar. Kassarna klippte jag i 1,5-2cm breda remsor och virkade med virknål nr 7. Det gick åt ca 10-12 kassar. Så här blev min toamatta.






7 januari 2014

Ponchon är färdig

Jag skrev i mitt förra inlägg att jag höll på med ett projekt som bestod av många delar. Nu är det färdigt. Jag virkade så många rutor att det blev 12 stycken över när jag hade virkat ihop ponchon. Den är gjord efter ett mönster som finns här på  Drops Jag har valt att inte göra någon frans. Jag har använt den nu några dagar och den är jätteskön. Vad jag ska göra med de 12 rutorna som blev över, återstår att se. En kudde kanske?
Tre år har det tagit mej att få så här långt hår. Nu är håret nytvättat och utslaget som jag normalt ALDRIG har det. Nej hästsvans är min melodi.