31 maj 2014

Änglavakt

Tänk så nära det kan vara, att en olycka händer. Då är det härligt när en skyddsängel träder i tjänst . Jag skulle rätta till en stickad pläd som låg i min handarbetsfåtölj. Då upptäckte jag att en läslampa hade stått lite för nära och bränt hål på tyget.




28 maj 2014

Mors dag 2014

Jag måste berätta om Mors dag. Kl 12 sa mannen att jag skulle vara klar och färdig för avfärd kl 1. Spännande. Snart såg jag att kosan pekade mot våra bästa vänners hus. Där stod våra vänner "resklara". Min väninna hade fått samma uppmaning som jag. Sen åkte vi mot Sunne och färden slutade på Sillegården i Västra Ämtevik. Underbar middagsbuffe´och tårtbuffe efter. Sedan var vi på en utställning med Gerd Görans tavlor. Inte riktigt min smak. Det blev besök på hantverksbutiken som ligger där också. Där inhandlade jag en "Mywalit" Har länge kollat efter en sådan. Jag tänker inte tala om vad den kostar. Alldeles förfärligt mycket för en plånbok. OK, man kan ha mobilen i den också. Underbart mjukt skinn.







Senare på dagen kom min son Danny, hans Katarina och mitt barnbarn Caroline för att hämta Carolines balklänning.(som jag sytt) Som tack fick jag den här fina ängeln. För ett par inlägg sedan visade jag mina nya örhängen. Den här kommer också från Cafra. Så Mors dag var en härlig dag!!


Här är mitt söta barnbarn Caroline(röd klänning) Och hennes kompis Rebecka.(hjälpt henne med några justeringar, uppläggning mm.)


25 maj 2014

Loppis

Igår var jag på den årliga lilla loppisen som äger rum i en underbart vacker trädgård på Rud  1 km bortanför Almar(som ligger utanför Karlstad) Det fanns inte så många bord och det spöregnade. Men jag lyckas ju alltid att hitta något.(något onödigt, tycker mannen) Fikat är alltid jättegott och hembakat naturligtvis. De här sakerna köpte jag. En matta för 400 kr, 3m lång  80cm bred, ny. Gardinen broderade jag 1989 efter ett besök på hemslöjden i Sollefteå. Min barndoms landskap är Ångermanland och styvmorsviolen är landskapsblomma. Skålen 20 kr. Väskan splitter ny 100 kr. Sen köpte jag 6 halsband för 2kr styck. Tänker använda pärlorna till scrapbooking. En vit alldeles enkel soppterrin 30kr (glömde fota) Jag är supernöjd med dagen.






11 maj 2014

Nya örhängen

Förra veckan såg jag dessa änglaörhängen på fb och kände att de var tillverkade för mej. Alla som känner mej väl, vet ju att jag är ett "änglafreak". Jag beställde dem och 24 timmar senare var de i min ägo. Precis så söta som jag hade förväntat mej. Silversmeden heter "Cafra" Carina Fransson. Gå gärna in på hennes hemsida och titta på alla vackra smycken som hon gör.( Klicka på Cafra)
Foto: C.Fransson

9 maj 2014

Svart balklänning

Äntligen! Min dator har strulat, så till slut fick jag formatera om den. Nu är den återställd så nu kan jag börja lägga ut nått inlägg igen. Jag ser att det är många som besökt min blogg, trots att samma sida som visats i veckor. Vilket tålamod ni har. Tack för att ni är så trogna. Jag har inte varit sysslolös de här veckorna. Jag har gjort färdig 2 av balklänningarna. Som oftast får jag en bild som jag ska sy efter. Jag säger ibland: Nästa klänning ska jag sy efter mönster. Den här klänningen är till min goa brorsdotterdotter Julia. Här är klänningen inte riktigt färdig. Jag har blivit lovad nya kort där hon är uppsnofsad när det är baldags. Då ska jag visa det färdiga resultatet.
Inget blixtlås och den är inte fållad.

3 lager med tyg som halkar och far

En mycket enkel och vacker klänning på en vacker flicka.