29 juli 2014

Värmeslag

Nu är jag verkligen trött på den här värmen. I morse tvättade jag håret  Det är inte torrt än kl 23.00!!Finns ingen ork över för något vettigt att göra. Jag försökte sticka lite. Garnet fastnade på stickorna. Vad gör man? Jo man kan ju alltid leka lite. Så Hulda och Hilda fick komma och köra en race. De är kända under namnet Racing Grannies. De rullar ungefär med samma hastighet som jag rör mej.



25 juli 2014

Överkast

Phu...så varmt det är! Det blir sannerligen inte mycket gjort här inte. Jag började på detta "sommaröverkast" för flera månader sedan. Sen pajade min overlockmaskin, så det har blivit liggande. Det här är den absolut enklaste formen av lapptäcke. Jag ville ha ett överkast som är lätt att lägga på och ta av. Mitt vanliga lägger jag nästan aldrig på för att det är så tungt. Här har jag köpt färdigklippta  20x20cm lappar på Ikea.Finurlig Sytt 13st på längden och förskjutit mönstret en ruta. 13 längder som jag sytt ihop och sen kantat med ett svart enfärgat typ. Det är inte fodrat. Jag tycker att det passar riktigt fint till vår säng.
(Kuddens färg stämmer inte med verkligheten)




4 juli 2014

Virkade tofflor och nya kärleken

Jag blev så sugen på att virka något. Hittade det här mönstret http://shushshandmadestuff.blogspot.com.au/p/blog-page_6527.html De var lätta att virka och snabbt gick det. Mönstret är på engelska. Eftersom det är så modernt att fota sina fötter så gör väl jag det också.


Vi var ute för att shoppa en present idag. Då hittade jag den här nallen som jag blev förälskad i. Vem kan motstå ett sådant ansikte. Sen fick ju min nalle-ängel sällskap i soffan också.



Vill också visa en underbar blombukett som vi fick av Anna och Pär här om dagen. Liljorna doftar underbart gott. Tack snälla!