29 augusti 2014

Två nya väskor

Två nyvirkade väskor. De är så roliga att virka. Inta så att jag precis behöver några nya väskor, så de här får nog gå till försäljning. De är fodrade med quiltat foder.



23 augusti 2014

Garnkorg

Jag har hittat en sida på nätet som heter Bautawitch En underbart inspirerande sida för alla er som virkar. Jag blev så inspirerad av hennes väskor. Jag har beställt garn i hennes webbshop. Medan jag väntar på garnet har jag virkat en garnkorg av gamla lakan. Lite tråkigt att riva remsor (2cm) men det går ganska fort men trögt att virka. Virknål 9






13 augusti 2014

Nygammal väska

Jag är med i en FB grupp som heter FB -väskan. Där har jag blivit väldigt inspirerad att virka en väska. Så jag beställde garn för några dagar sedan. Men att vänta är inte min starka sida, så jag tog ett gammalt garn och en gammal väska och piffade upp den så här; Jag klippte av väskan på mitten, sparade foder, axelrem och blixtlås. Sen virkade jag mönstret korsade stolpar. Pressade tjockt, styvt fliselin på baksidan av virkningen. Brände en blomma i matchande färg. Vips, väskan blev som ny!



12 augusti 2014

Sommartröja

Så är då äntligen min sommartröja färdig. Garnet är 53% bomull och 47% lin. Det är från Drops och heter Bomull-Lin.Väldigt skön att ha på sig men inget bra garn att sticka med. Det delade på sig och var löst tvinnat. Modellen är ett gratismönster från Drops. Det var riktigt roligt att sticka mönsterstickning.



6 augusti 2014

Dörrstopp och påtade armband

Jag fick en beställning på 4 dörrstopp via min blogg här. Här syns det inte att det är handtag på dom. De väger ca 2,5 kg Trevligt att det ramlar in en beställning då och då, även fast jag har tagit bort min säljsida. Förra veckan sålde jag en tovad väska också. Alltid roligt när folk uppskattar det man gör.
För länge sedan köpte jag en påtdocka. Tror att det var på Panduro.Det har inte blivit av att jag gjort något med den. Men när jag såg de här armbanden som är gjorda av gummisnoddar blev jag sugen på att prova göra något(några). Det är så jätteenkelt så barn kan göra dom.  Gummibanden köpte jag på Make and Create Det finns en väldigt bra beskrivning där hur man gör dem också. 1000st olikfärgade 39kr och 500 enfärgade 19kr. Det går åt ca 80-90 per armband.



1 augusti 2014

Nyskördat lin

Varje år sår vi spånadslin. Jag tycker att det är så vackert när det blommar och sen kan man ju även repa det och torka.  Det blir bara några meter i trädgårdslandet. Ibland gör jag flätor av linet, oftast låter jag det bara stå i en Höganäs kruka. I år har jag gjort en krans och det övriga ska jag lägga uppe på mitt nya skåp som mannen har snickrat (finns med i ett tidigare inlägg)


Rosetten fick en konstig färg och linet ser ut som gröna ärtor. Rosetten ska nog bort. Det blev lite fööör gulligt.