22 november 2014

Julpyssel

Nästa vecka ska vi ha julpyssel med några av våra barnbarn. Jag har försökt hitta några idéer som kan inspirera.(Sökt på nätet) Jag är så road av att julpyssla så jag skulle kunna pyssla hur mycket som helst. Här är några saker, fler lär det bli. Det går åt 20st polkagrisstänger till kransen. Julkaramellerna är ca 12cm höga. Pappersänglarna har jag skrivit ut från Panduro, "glittrat"till och klistrat på vita fjädrar till vingar. Den vita stjärnan lärde mitt barnbarn Maja mej för ett par år sedan.









Jag har köpt billiga glas på Rusta, 12 st för 99 kr. De små figurerna kostade 29.90 för 3 st, också på Rusta. Sprayat glasen med snöspray, gjort en botten av papp och klistrat fast fusksnö på bottnen. Det fattas 4 röda siffror, 1,2,3,4 som jag har i  metall.(Ligger i nån julkartong)Så blir min adventsstake i år.
Stjärnan är gjord av en mall som jag fått av Gaby. Enkel och lätt att göra.
Två ljusstakar av glasen med mossa. Metallfolie lindat runt det långa ljuset och stenar runt för att öka säkerheten. Ljus med mossa måste man alltid ha under uppsikt.









Polkagriskrans

Igår gjorde jag en krans av polkagrisar. Maxi hade extrapris 4,90 kg. Det går åt ca 3-4 hg. Varje bit inlindad i plastfolie och fastbunden på stomme med myrtentråd. Först tänkte jag sätta den på dörren som den var, men sedan ångrade jag mej och klistrade fast lite polkagris färgade snören runt om. Så det fick bli en bordskrans med ljus i. Som vanligt tvn på i bakgrunden när jag pysslar.(hem till gården)





16 november 2014

Försäljningen i morgon

I morgon söndag mellan kl 14.00-17.00 är det marknad på Orrleken, Karlstad. Jag och en väninna har ett par bord där. Vi hoppas verkligen på bättre väder än det som har varit idag. Som vanligt har jag "producerat" in i det sista. Här kommer några bilder på det senaste. Bokmärken, jätteroliga att göra. 40kr st
Min bonusdotter Anna är jätteduktig att virka. Så hennes fantastiska cupcakes och barnvagnsmobiler mm, finns också med till försäljning. Säg den lilla tjej(förlåt alla feminister) som inte skulle älska att duka kalas med tårtkalaset. Annas virkade grejer finns också på www.annasvirkade.blogspot.se
Länk till marknadenMarknad









7 november 2014

Börsar

Jag har fått pippi på att virka små börsar. Jag blev inspirerad av en tjej på internet som heter Bautawitch  Blommorna kallas afrikanska blommor. Knäppena är 8,5 cm och olika metallfärger.






1 november 2014

Verktygslåda och en liten tröja

Jag har en fantastiskt duktig man som jag har skrivit om tidigare i bloggen. Nu har han snickrat sej en fin verktygslåda. Jag sa, att jag skulle lägga ut den här på bloggen, men det tyckte han inte, för den var inget märkvärdig, enligt honom. Nu gör ju jag som jag vill, för jag tycker att den är jättefin och praktisk.

Jag har åter stickat en liten kofta som ska skickas till någon behövande. Tycker den blev söt med mormorsrutorna.