28 december 2014

Tomtar

Jag har gjort ett par tomtar som ska sitta i taket. En tittar ner och en är på väg upp. Ser lite knäppt ut så här. Häftigare när de blir fastsatta i taket.


24 december 2014

Blogginlägg för Min son och barnbarn i Seattle (å andra med som har lust att kolla)


God Jul!
Jag har tagit några enkla bilder härifrån ikväll så att du/ni ser hur vi har det. I wish you all a Very Merry X-mas!
Här sitter ni bland tomtarna om ni kollar noga



3000 bitar. Alla bitar ser ungefär lika ut. Julpyssel




Julgranen står i uterummet




Kissnödig tomtetjej utanför toadörren

Virkat in en ledslinga  så det blev en vas

Leif, pärlan, alltid i köket


Den här staden är efter mormor



Jag  har gjort godis, knäck, Bounty, Wienernougat, Rocky Road och cornflakes godis.


Ingen jul utan skumtomtar
Gissa vem som är tomte på gatan? Det är inte jag iaf....

Sista bilden är hemma från Dannys. Linda, Hans, Carro och Johanna. Spänd förväntan på julklapparna.

19 december 2014

Ljusmatta

Jag har virkat en ljusmatta med inspiration av Bautawitch. (Länk till henne finns på tidigare inlägg.) Jag har använt 2 nystan Hooked Spagetti och en 6 m ljusslang från Clas Ohlsson. Mattan gick fort att göra. 5-6 timmar, men då kändes det i fingrarna. Garnet räckte till en ganska stor vas också. I den har jag virkat in en led ljusslinga. Ska ta kort och visa den en annan kväll. Mattan är ca 75cm i diameter.



Pelargoner som blommade till 12:e dec

2 december 2014

O holy night med Jacob

Jacob har varit flitig att att spela in videos på senaste tiden. Här är en som jag tycker mycket om. Så är det ju fem upplagor av honom också.





O holy night med Jacob

22 november 2014

Julpyssel

Nästa vecka ska vi ha julpyssel med några av våra barnbarn. Jag har försökt hitta några idéer som kan inspirera.(Sökt på nätet) Jag är så road av att julpyssla så jag skulle kunna pyssla hur mycket som helst. Här är några saker, fler lär det bli. Det går åt 20st polkagrisstänger till kransen. Julkaramellerna är ca 12cm höga. Pappersänglarna har jag skrivit ut från Panduro, "glittrat"till och klistrat på vita fjädrar till vingar. Den vita stjärnan lärde mitt barnbarn Maja mej för ett par år sedan.









Jag har köpt billiga glas på Rusta, 12 st för 99 kr. De små figurerna kostade 29.90 för 3 st, också på Rusta. Sprayat glasen med snöspray, gjort en botten av papp och klistrat fast fusksnö på bottnen. Det fattas 4 röda siffror, 1,2,3,4 som jag har i  metall.(Ligger i nån julkartong)Så blir min adventsstake i år.
Stjärnan är gjord av en mall som jag fått av Gaby. Enkel och lätt att göra.
Två ljusstakar av glasen med mossa. Metallfolie lindat runt det långa ljuset och stenar runt för att öka säkerheten. Ljus med mossa måste man alltid ha under uppsikt.









Polkagriskrans

Igår gjorde jag en krans av polkagrisar. Maxi hade extrapris 4,90 kg. Det går åt ca 3-4 hg. Varje bit inlindad i plastfolie och fastbunden på stomme med myrtentråd. Först tänkte jag sätta den på dörren som den var, men sedan ångrade jag mej och klistrade fast lite polkagris färgade snören runt om. Så det fick bli en bordskrans med ljus i. Som vanligt tvn på i bakgrunden när jag pysslar.(hem till gården)