29 januari 2015

Hooked zpagetti

Jag har hittat ett nytt garn som jag gillar skarpt. Det heter Hooked Zpagetti och sälj bl.a. på Panduro och hos Bautawitch. Här har jag virkat några grytunderlägg. Det tar bara ett par timmar att göra ett.




28 januari 2015

Födelsedagspresent

Igår hände någonting väldigt roligt. Jag fick ett brev, som var tjockt på mitten, så jag förstod att det var något i brevet. Det var väl igenklistrat. Jag rev snabbt upp kuvertet(det är min stil att det ska gå snabbt) Inuti var det åter ett igenklistrat paket. Ingen avsändare. Nu var jag jättenyfiken. Slutligen fick jag upp ett brev i form av ett hjärta från min bloggväninna Kristina i Västra Frölunda. Ett jättegulligt brev och ett par superfina örhängen som hon gjort av två gamla tjugofemöringar. Kristina har så många idéer om återvinning. Du hittar en länk till hennes blogg här:http://kickishantverkstips.blogspot.se/
Det var så kul att få en present så oväntat. Om du läser det här Kristina, 1000- tack, jag skriver snart.


22 januari 2015

Garn, garn och åter garn


Visst är det märkligt med garn. Alla vi som älskar att sticka och virka förstår precis vad jag menar. När man kollar sitt lager infinner sej ett lugn och en stor lust att sätta igång med ett nytt projekt.  Här kommer en del av mitt lager:
Ett underbart mjukt, tjockt garn som är köpt i Kina.
Första paret vantar som min goa brorsdotter Marita fick i födelsedagspresent

Det gröna, vita och lila garnet är Rustas senaste garn för 5kr nystanet


Lådorna är köpta på Jula. Leif har lackat dem.

Babyfilt till vaggan av olika restgarner

En av mina Tildaänglar får sova här

Älskar den här mjuka, goa nalleängeln

14 januari 2015

Garnburk

Jag har gjort en smart burk för garn, tycker jag, om jag får säga det själv. Jag fick idén från en sida på internet. Vilken har jag glömt. Tog en plastburk och gjorde hål i kanten och virkade ett nät med en dragsko i kanten. Nu ligger mitt nystan still i burken när jag stickar.


10 januari 2015

Blandat

En bild från den 12 december. Pyntade lite för advent, men kunde inte med att slänga pelargonen.Så här möts sommar och vinter.



Fler vackra blommor, som vår Herre har skapat, som blommar idag.




Idag har jag använt min Cricut maskin för första gången på ett år. Det var så länge sedan, så jag hade nästan glömt hur datorprogrammet fungerar till maskinen. Vad skriver man när man vill testa ? Jo sitt namn förstås! Här har jag använt vinyl.

8 januari 2015

Julklappar

Nu kan jag visa några julklappar som jag gjort till mina barnbarn. Nio par tofflor. Efter att jag gjort det första paret så tyckte jag att de var smala i vaden. Så jag sydde inte ihop ända upp bak och satte snörning. Garnet har jag köpt på den turkiska sidan Yarnparadise.http://www.yarn-paradise.com/ Ett mjukt och härligt garn.  Även det vita långhåriga garnet är köpt därifrån. Mönstret är en blandning av flera mönster. Snoddarna har jag gjort med min snoddmaskin.



Snoddmaskin