18 oktober 2015

Tenntrådsarmband- ny hobby

Min senaste(men inte den sista, antar jag) hobby är att göra tennarmband. Min väninna Helena på Stickosmycka inspirerade mej när jag såg bild på hennes första armband. Det  är jätteroligt och variationerna på armbanden kan göras på massor av olika sätt. Tråkigt nog är materialet ganska dyrt och svårt att få tag på. Finns bara på nätet om man inte vill handla på Panduro med deras hutlösa priser. Instruktioner finns i mängder på Youtube. Här kommer ett antal bilder på mina första armband.
Mitt första armband blev grått med trefläta och snoddar

Blått med trefläta och silverpärlor

Skinnfärgar med glasstavar, silverpärlor, snoddar och fyrfläta med skinn

Rött med fyrfläta

Gult lammskinn med trefläta av tenntråd och läder och snodd


Vinröd med trefläta, enkelfläta med silverpärlor och en fläta som jag inte vet namnet på


Närbild

Halsband och armband. Halsbandet är lite figursytt för att ligga snyggt runt halsen


13 oktober 2015

Virkad matta

Jag har aldrig virkat en trasmatta förut någon gång och det är nog den första och sista gången också. Först klippa en massa mattrasor och sen virka en matta som blev tyngre och tyngre. Fast jag är ganska nöjd med resultatet. Den blev tjock och det är roligt med en matta med lite färg på. Så här blev den:



3 oktober 2015

Lite av varje

Eftersom  jag har fått en massa ullgarn av Lena, sonhustru, så hade jag garn hemma när jag blev virksugen härom dagen. Det blev ett par härliga tofflor. De är tovade i maskin och sen ruggade. Passar mej precis i storleken. Varma och goa.



Här kommer några höstbilder och bilder på vårt nyrenoverade atrium.
Min stora härliga afrikanska lilja ligger här på marken för att bli delad i 4 delar. Den hade 9 vackra stänglar i år. Krukan var så full av rötter, så mannen kämpade som ett djur, för att få den ur krukan.

Jag odlar japanska lyktor i kommunhäcken. De sprider sej som ogräs, så mannen vill inte ha dom på tomten. Vad gör man? Häcken gränsar alltså mot vår tomt. Härliga höstfärger, eller hur?


Här svävar några änglar på en gren under takfönstret i atriet


Inga fiskar i akvariet, bara kaktusar och suckelenter.


Här sitter vi i våra reclinerfåtöljer och tittar på molnen som glider förbi eller lyssnar på regnet som smattrar på takfönstren.

Min gamla burktavla hänger med. något besvärlig att damma.