7 december 2015

Körkortsbild



Efter 10 år är det dags för en ny bild till nya körkortet. Vilken pärs!! Förnyelsepapperen hade legat här en hel månad så jag kände att det började bli lite bråttom. Mitt körkort går ut i januari. Jag skulle ju snåla in och inte åka till stan och ta kort i en fotoautomat. Leif ställde upp som fotograf och tog några kort som jag tyckte blev  ganska bra. Valde ut ett och skickade in. Det kom ganska snart tillbaka. Suddigt runt ögonen. Samma procedur igen. Papperstrassel i skrivaren. Jag förbrukade säkert 10 fotopapper och flera timmar på detta eländiga körkortskort. Skulle ha åkt till stan istället. Kortet jag skickade in nu var inte detta som jag ser så full i skratt ut på utan det var det här. Bara hoppas att det duger nu. (På mitt nuvarande körkortskort har jag superkort mörkbrunt hår)

2 december 2015

Snögubbar

Idag har vi gjort snögubbar av tubstrumpor på Mötesplatsen. Väldigt enkelt och väldigt roligt. (Mötesplatsen är ett ställe i Karlstad där man kan träffas, ta en fika, samtala och till ex pyssla. Väldigt mysigt ställe och definitivt stans billigaste fika)


21 november 2015

Nya armband

Min senaste hobby har verkligen tagit mej med storm. Det är så roligt att tillverka tenntrådsarmband. Det finns ju oändligt många olika variationer att göra. Jag har ju insett att jag borde nog försöka sälja några för att åtminstone få det hela att gå ihop.:-) Jag kommer snart att lägga upp en säljsida med priser och längder. Jag har även en del andra saker som jag kommer att lägga ut. Här kommer några fler bilder på armband:









Det här har jag gjort med tanke på mina intressen. Jag använder en sax VARJE dag.











18 oktober 2015

Tenntrådsarmband- ny hobby

Min senaste(men inte den sista, antar jag) hobby är att göra tennarmband. Min väninna Helena på Stickosmycka inspirerade mej när jag såg bild på hennes första armband. Det  är jätteroligt och variationerna på armbanden kan göras på massor av olika sätt. Tråkigt nog är materialet ganska dyrt och svårt att få tag på. Finns bara på nätet om man inte vill handla på Panduro med deras hutlösa priser. Instruktioner finns i mängder på Youtube. Här kommer ett antal bilder på mina första armband.
Mitt första armband blev grått med trefläta och snoddar

Blått med trefläta och silverpärlor

Skinnfärgar med glasstavar, silverpärlor, snoddar och fyrfläta med skinn

Rött med fyrfläta

Gult lammskinn med trefläta av tenntråd och läder och snodd


Vinröd med trefläta, enkelfläta med silverpärlor och en fläta som jag inte vet namnet på


Närbild

Halsband och armband. Halsbandet är lite figursytt för att ligga snyggt runt halsen


13 oktober 2015

Virkad matta

Jag har aldrig virkat en trasmatta förut någon gång och det är nog den första och sista gången också. Först klippa en massa mattrasor och sen virka en matta som blev tyngre och tyngre. Fast jag är ganska nöjd med resultatet. Den blev tjock och det är roligt med en matta med lite färg på. Så här blev den:



3 oktober 2015

Lite av varje

Eftersom  jag har fått en massa ullgarn av Lena, sonhustru, så hade jag garn hemma när jag blev virksugen härom dagen. Det blev ett par härliga tofflor. De är tovade i maskin och sen ruggade. Passar mej precis i storleken. Varma och goa.



Här kommer några höstbilder och bilder på vårt nyrenoverade atrium.
Min stora härliga afrikanska lilja ligger här på marken för att bli delad i 4 delar. Den hade 9 vackra stänglar i år. Krukan var så full av rötter, så mannen kämpade som ett djur, för att få den ur krukan.

Jag odlar japanska lyktor i kommunhäcken. De sprider sej som ogräs, så mannen vill inte ha dom på tomten. Vad gör man? Häcken gränsar alltså mot vår tomt. Härliga höstfärger, eller hur?


Här svävar några änglar på en gren under takfönstret i atriet


Inga fiskar i akvariet, bara kaktusar och suckelenter.


Här sitter vi i våra reclinerfåtöljer och tittar på molnen som glider förbi eller lyssnar på regnet som smattrar på takfönstren.

Min gamla burktavla hänger med. något besvärlig att damma.



24 september 2015

Genomskinliga stövlar

Nu har mina stövlar kommit hem. Det tog lång tid eftersom jag hade skrivit fel adress första gången. Dom passar perfekt. Storlek 37, dvs stora i storleken då jag normalt har 38. Så här blev det med mina virkade strumpor. Nästa par strumpor ska jag sticka och inte göra så långt skaft. Roliga, tycker jag.


19 september 2015

Virkade sockar

Jag såg ett par genomskinliga stövlar på en sida på Internet. De ska jag köpa ,tänkte jag. Sagt och gjort. Nu behövdes ju ett par färggranna strumpor till stövlarna. Så jag tog fram några nystan ooch satte igång att virka. Så här blev dom. Nu väntar jag bara på stövlarna som troligen kommer på måndag.



14 september 2015

Ny väska

Jag blev pysselsugen härom kvällen. Det blev en ny pappersväska. Den här är flätad av en Ameliatidning. Väskans axelrem är gjord av två gamla skärp. Väskan är tejpad så den tål regn bra. På insidan av locket har jag satt en bit magnettejp.




31 augusti 2015

Mattor

Nu börjar min lust för handarbete komma tillbaka. Jag är en av få som älskar hösten. Nu är jag sugen på allt möjligt; pyssel, stickning,virkning osv. Jag har virkat en matta och påbörjat en annan. Den här runda mattan är virkat av ett tjockt garn som jag köpt från Aliexpress i Kina. Den gick väldigt snabbt att virka. Jag har strykit fast vlieselin på rundeln i mitten(baksidan) så den blev riktigt stadig.

Den här mattan är virkad av trasmattor. Jag har rivit 2cm remsor av gamla lakan och en del har jag köpt på loppis färdigkippta. 8:ans virknål. Jag får ganska ont i fingrarna så det blir inte så mycket virkat per dag. Men roligt är det.