21 juni 2016

Cair2

För fyra år sedan köpte jag en madrass till sängen som bara är helt fantastisk. Jag önskar att alla med dålig rygg fick prova på att sova på en sådan. Jag "skröt" väldigt om den på det här blogginlägget:
 Cair madrass
Idag hände det som inte fick hända. Det gick ett hål på den och all luft i mittsektionen blev platt som en pannkaka. Vad gör man? Vi rullade ihop den och åkte till Wetterskogs . Garantin var på 2 år och nu hade det gått 4 år. Vad säger killen när jag berättade om "katastrofen" Jaha, men du får en ny!!!!!!Kan berätta att den kostade 4000 när jag köpte den förra gången.(lite billigare skulle den väl vara utan madrassskydd) Vilken service!!! Så inatt sover jag gott på en  nyuppblåst madrass. Så tacksam över att det finns företag med sådan service.
Ps Sover inte med ullbädd längre. Det blev bara för varmt.

15 juni 2016

Om ni vill se lite bilder från i lördags när Michael kom hem och lyssna på Jacob(och Mike) underhålla gå på länken längst upp på höger sida, under sidor, som heter MICHAEL KOMMER HEM Jag har inte tillfrågat alla om det är OK att vara med på bild. Vill du inte det så säg till på en gång så ska jag ta bort bilden.

Hundkläder

Ibland får jag lite roliga uppdrag att sy. Det här var en 50-årspresent till en tjej som har hundar och gillar jakt. Det fick komma en hund på besök så att jag kunde prova lite.


Leif fick snickra ett gevär


Hästtäcket provas in

Den här snälla hunden undrade nog:Vad är det som händer?

14 juni 2016

Blommor

Jag älskar blommor i alla material. Här kommer bilder på några som jag har på mina bord just nu.




Hade inget att göra en kväll så jag målade några gamla betonggjutna saker. De blev som nya.
Jag är väldigt svag för pappersblommor i alla de former. De här är gjorda av pappertallrikar och vanligt vitt kopieringspapper som jag sedan målat.





12 juni 2016

Nytt klockarmband

Mannens klockarmband hade gått sönder. Då ber han mej göra ett till honom. Att jag inte blev chockad. Han ville ha ett i sameslöjd. Leif har aldrig använt nåt typ av smycke, armband, halsband eller något annat. Ett sameslöjdarmband är ju ändå ganska likt ett smycke. Så såhär blev hans och han är jättenöjd!



6 juni 2016

Mannen

Min man är bara bäst. Säger man att det behöver dammsugas, då gör han det. Ibland kanske han missförstår var jag menar. Inne i huset hade jag tänkt mej och inte uppfarten.


Det gick som förväntat. Stopp i slangen.

4 juni 2016

Broderade badlakan

Ibland får jag lite ovanliga uppdrag. Här har jag broderat namn på 10 badlakan till sonens arbetsplats, PQ Europe. Han skämmer bort sina anställda med namn på sina handdukar. Det är ju ett bra sätt att inte blanda ihop dom.


Klockarmband

Det här armbandet gjorde jag som present till en väninna för flera månader sedan. (men eftersom jag försöker dokumentera vad jag gjort under tiden jag inte bloggat så visar jag den nu.) Det är det första klockarmband jag gjort, men inte det sista. Mannen i mitt liv har sagt att han vill ha ett, nu när hans klockarmband har gått sönder. Jag blev mycket förvånad,  för han har aldrig någonsin visat något intresse för smycken eller armband mm. Det får bli ett som som är ganska enkelt.
Klockan är hennes egen.




2 juni 2016

Virkade dukar

Det har blivit en hel del virkat den här våren. Ett bra sätt att göra sej av med restgarner är att virka Mandala dukar. Det finns hur många beskrivningar som helst på nätet om man söker på Mandala. Roliga att virka och man kan ju göra jättestora eller små. Jag har köpt yogamatta (som ett pussel med 4 bitar) på Jula, för att använda vid blockning. Perfekt till både stickat och virkat.
Att blocka är nödvändigt för att få duken i rätt form.

Den här ligger på köksbordet