31 december 2016

Ronjas nya kläder

Ronja, världens goaste barnbarnshund, är nyklippt. Hon fryser. Hon fick en tomtedräkt till jul men den är inte varm nog så jag har stickat henne en ny tröja.


28 december 2016

Förkläden, mössa och nallar

Jag fick för mej för några dagar sedan att jag skulle provsy några små nallar på symaskin. In-the-hoop dvs man sätter tyget i en sybåge och sen syr maskinen av sig själv. När det är klart klipper man rent runt om, vänder och stoppar upp nallen och syr igen ett litet hål. De blev väl sådär.

Till jul gjorde jag en nalle av mossa och hönsnät. Jag skulle ha behövt mer mossa men mannen hade plockat tillräckligt, tyckte han. Ja, den får väl duga som försökskanin. Nästa år vet jag bättre hur jag ska göra.

Sex barnbarnsflickor (15-21)fick var sitt förkläde i julklapp. Tyget köpt på Ohlssons tyger. Kul med broderimaskin en sån här gång.


Eftersom vi skulle tillbringa julen i Sälen med barn och barnbarn tyckte jag att jag behövde en tunn ny morgonrock. Hittade det här tyget bland stuvarna på Ohlssons.
Idag har jag stickat en mössa som kommer att skänkas till välgörenhet.



27 december 2016

Jul i Sälen (2016)

I år har vi firat jul i Sälen tillsammans med Anna och Maria (Leifs döttrar) och deras familjer. Vi har haft underbara dagar med god mat och härligt väder. Nu kan jag ju inte åka skidor, men de andra som ville gjorde det och vi andra kopplade av med korsord, stickning och nån tupplur då och då. Här kommer några kort som kommer att påminna mej om den här härliga julhelgen.
Leif och Anna kopplar av (Leif med mobil i handen)

Tuva, Maja, Wilma och Elsa. (Bara 1 mobil !)

Nja... man ser att de ligger ganska nära iaf...

Maria stickar med svart garn. Hon sitter i dörröppningen för att få lite ljus från taklampan i sovrummet. Komplicerat mönster, djup koncentration.

Naturligtvis tar man med sig gran, hyacinter, julstjärna och allt annat julpynt till fjällen.

Systrarna Lindström med var sitt äpple.

Tuva sminkar sej på julafton.

Vy ut från fönstret på lägenheten.(som för övrigt hade 5 sovrum, vardagsrum, 2 badrum och kök. Superfint!)

Naturligtvis kom tomten. Wilma ser något förskräckt ut.

Snäll tomte som tof av sej stövlarna.

För mej blev det ett par nya sockar stickade av garn som nödköptes i Sälens Coop butik.

17 december 2016

Väskor sydda av en päls

Nu är det på tiden att posta ett inlägg här. Jag har ju den här bloggen som en liten dokumentation över vad jag tillverkar och ibland blir det även lite annat smått och gott. Jag kommer att lägga in de saker jag har gjort det senaste halvåret men det kommer att hamna lite huller och buller. Jag börjar med väskorna och sittdynorna jag sytt. Jag fick en underbart fin päls av min barndomskompis Moni. Vad skulle jag nu göra av den? Det första jag tänkte på var sittdynor som kan ligga på hallbänken, så kan man ta med dom till bilen när det är kallt ut. Förhoppningsvis kommer man ihåg att ta dom med in sen.

Det blev väldigt mycket päls över så jag fick fortsätta att fundera. Eftersom jag är väsktokig fick det bli väskor. Den första tog jag inget kort på. Den skickade jag till Moni. Sen gjorde jag en stor och en mindre till mej själv. Jag har fått en hel del beröm för dom. Jag gillar dom verkligen. Mjuka och båda i perfekt storlek. Det är alltid svårt att fota svart men jag tror att man kan se hur de ser ut.




Den här väskan är gjord av en ärm. Ärmkullen blev väskans lock. Det finns ett bra magnetlås som håller locket stängt. Broschen är bara tillfällig.

29 juli 2016

Vimplar, duk och kudde

Jag fick ett stort behov av att använda symaskinen härom dagen. Får lite abstinensbehov om det går för lång tid mellan sygångerna. Resultatet blev vimplar, en duk och en kudde. Jag hade en massa små tygbitar hemma som jag klippte till. Det är roligt att skapa något som inte kostar något ibland. Så här blev dom. Ljusstaken köpte jag på Kroppkärrs loppis för 20kr.







17 juli 2016

Virkad kofta

Äntligen är min virkade kofta klar. Det känns som om jag har hållit på med den jättelänge. Fast det kanske bara är 4-5 veckor. Jag hade inget mönster så det blev en del felvirkningar som fick rivas upp och många mätningar. Men jag är väldigt nöjd med slutresultatet. Det är klat att jag önskade många gånger att jag hade varit en storlek 36 och inte... då hade det gått betydligt fortare. Jag tog bort norsk spännet och satte en knapp istället. Fägen på knappen stämmer bättre i verkligheten.



15 juli 2016

Kaktusar i akvariet

För ett par år sedan tröttnade jag på fiskarna i akvariet men jag tyckte om själva akvariet, som står på en gammal Singersymaskin. Så jag planterade lite kaktusar och suckulenter i stället. Härom dagen var det dags att tvätta sanden och plantera lite nya blommor. Så här  blev det.



12 juli 2016

Ny profilbild

Nu tycker jag att det är dags att byta profilbild. Den gamla har hängt med sedan jag startade den här bloggen 2011. Jag tycke att det är svårt att ta en selfie. Antingen stirrar man in i kameran eller så kollar man inte vad som finns i bakgrunden. (kläder i garderoben) Den här bilden är tagen en sen kväll när mascaran runnit ner och håret inte har sett en borste sen morgonen. Men den är iaf lite mer ärlig i ålder. Här har ni Christina 69år.

5 juli 2016

Nya virknålar

Idag kom mina nya virknålar som jag beställt från Ali express. Jag beställde den 22/6 och de kom den 4/7. Det är väl snabbt från Kina. Jag betalade 280 kr för 9 stycken.(ingen frakt) Exakt samma märke kostar på extrapris just nu hos Hobbii 499kr +frakt Jag har testat att virka lite med en och den kändes väldigt "lättvirkad"


Pysselkväll- decoupage

Ikväll fick jag för mej att jag skulle pyssla lite. Jag letade rätt på någa tomma konservburkar som jag målade och sen klistrade jag servettmotiv på. Gjorde likadant med två askar som ser ut som böcker.
Några gamla burkar fick nytt tyg på locken också. Så här blev det:



21 juni 2016

Cair2

För fyra år sedan köpte jag en madrass till sängen som bara är helt fantastisk. Jag önskar att alla med dålig rygg fick prova på att sova på en sådan. Jag "skröt" väldigt om den på det här blogginlägget:
 Cair madrass
Idag hände det som inte fick hända. Det gick ett hål på den och all luft i mittsektionen blev platt som en pannkaka. Vad gör man? Vi rullade ihop den och åkte till Wetterskogs . Garantin var på 2 år och nu hade det gått 4 år. Vad säger killen när jag berättade om "katastrofen" Jaha, men du får en ny!!!!!!Kan berätta att den kostade 4000 när jag köpte den förra gången.(lite billigare skulle den väl vara utan madrassskydd) Vilken service!!! Så inatt sover jag gott på en  nyuppblåst madrass. Så tacksam över att det finns företag med sådan service.
Ps Sover inte med ullbädd längre. Det blev bara för varmt.

15 juni 2016

Om ni vill se lite bilder från i lördags när Michael kom hem och lyssna på Jacob(och Mike) underhålla gå på länken längst upp på höger sida, under sidor, som heter MICHAEL KOMMER HEM Jag har inte tillfrågat alla om det är OK att vara med på bild. Vill du inte det så säg till på en gång så ska jag ta bort bilden.

Hundkläder

Ibland får jag lite roliga uppdrag att sy. Det här var en 50-årspresent till en tjej som har hundar och gillar jakt. Det fick komma en hund på besök så att jag kunde prova lite.


Leif fick snickra ett gevär


Hästtäcket provas in

Den här snälla hunden undrade nog:Vad är det som händer?