28 februari 2017

Zippy loom

För en tid sedan blev jag inspirerad av min duktiga väninna Kristina i Göteborg att prova Zippy loom. Sagt och gjort. Mej veterligen finns inte den här att köpa i Sverige så jag köpte en på E-bay. Den var säkert alldeles för dyr, men vad gör man inte när det är något men vill ha. Jag har aldrig påtat annat än på en påtdocka tidigare, så det var bara att sätta igång och lära sej. Jag hade inget grovt garn så jag klippte remsor av en fleecefilt och använde att garn som jag hade hemma. Här kommer bilder på mitt första försök. Det blev en liten badrumsmatta till lilla gästtoan. Den är supertjock och väldigt mjuk. Den gick snabbt att göra.









10 februari 2017

Liten restgarnskofta

Här är en liten restgarnskofta. Jag såg en bild på internet som inspirerade mej. Jag skulle gissa att den passar en 2-åring. Den var rolig att virka och alltid könt när man blir av med några restgarnnystan.
Den är inte blockad än.

3 februari 2017

70 år

Jag måste säga att det är helt ofattbart att jag har fyllt 70 år. Det kändes totalt overkligt, när jag såg gratulationskort med "Grattis på 70-årsdagen!" Men det är väl bara att gilla läget. Om jag ska erkänna har det varit jätteroliga dagar. Fester med barn och barnbarn, grannar och goda vänner. Jag har fått otroligt mycket med vackra blommor, presentkort och godis. Ni som har läst min blogg vet ju att min man är bara bäst. Han lagade soppa till 40 personer. Det tog 7 timmar. Han har städat och bakat 4 sorters kakor. Men han är totalt värdelös att sätta snören på paket. Så döm om min förvåning när han kom bärande på detta paket som han slagit in själv. Jag blev djupt imponerad. (Väldigt imponerad av datorn också som jag fick av honom och döttrarna)


Detta underbara silversmycke "Magnolia" av Efva Attling fick jag av mina söner med familjer
Mina goa tjejligekompisar hade skramlat ihop till dessa superläckra gjutjärnsljusstakar.
 

Bara ett exempel på alla vackra blommor som jag fått