16 mars 2017

Sockar och lite annat

Jag blev sugen på att sticka ett par tovade sockor efter att jag stickade tovade tofflor förra veckan. Är väldigt förtjust i den lila färgen, Jag har ruggat dom ikväll och dom är jättesköna. Med på bilden är också några påskkycklingar, ett tovat ägg och ett får. Väldigt enkelt att göra av garnbollar.
Mannen har gjort ett iPad ställ (av möbeldetaljer som han fått för många år sedan av W Werneflo)och jag har målat det. Passar bra till duken, eller hur?



Extremt skitig skärm men det är  så mannen vill ha det(haha)


12 mars 2017

Krokad liten kofta

I höstas provade jag på att kroka för första gången.  Då blev det en rutig filt. Nu blev jag sugen på att testa igen och resultatet blev en liten babykofta. Den blev ganska "stadig"så den är säkert väldigt varm. Rolig att göra. Garnet är från Netto och mönstret har jag bara hittat på. Kroknål 5. Mudden är krokad med aviga och räta maskor och hela tröjan i rätkrokade maskor.


Jag testade att kroka lite olika maskor. Det "rutiga" är med två färger. Kroka är inte särskilt svårt.


6 mars 2017

Tovade tofflor

På Fårfesten i Kil köpte jag tre nystan Naturgarn. Det blev ett par tovade tofflor som jag ska ge bort i födelsedagspresent. Det tog en kväll att sticka och tvätta(tova) i maskin. Nästa morgon var de torra för att borstas. Så här blev de:


5 mars 2017

Poncho, mössa och vante

Min nyaste hobby är ju Zippy loomen som jag skrev om i et tidigare inlägg. Jag testade att göra en poncho i ett grovt garn. Det gick ruskigt fort. Den tänker jag använda när jag sitter framför tv:n och fryser. Jag testade ett ulligt mohairgarn också. Det blev en "Pussycat hat" Den tänker jag skänka bort om någon vill ha den på kvinnodagen den 8 mars.
Efter att ha besökt Fårfesten i Kil i går, blev jag inspirerad att testa, att virka babyvantar i en ny teknik för mej. Bara smygmaskor. Det var roligt och jag kommer nog att använda den tekniken för framtida projekt.