15 oktober 2017

Karlstad remake

Lite stolt och glad är jag nog, efter att jag har vunnit andra pris i Karlstads remake tävling. En tävling som gick ut på att återanvända något. Jag använde herrskjortor och en slips. Tur hade jag också. 1:a pris var en något begagnad elcykel. Ni som känner mej, kan ni tänka er mej på en cykel? Andra 1:a pris en bra begagnad symaskin. Jag har 4 symaskiner. 2:a pris 50 sytrådsrullar. Passar ju mej perfekt. Så tack till Olssons tyger som sponsrade med tråd



5 september 2017

Plastbanta

Det är väldigt populärt att sy egna kassar isället för att använda affärernas plastkassar. Så jag har fallit för trenden och sytt ett antal. De 6 första jag sydde var av nya oanvända tunna panelgardiner från IKEA. De hade jag fått av en väninna. Väldigt lätta och starka. Å, jag känner mej lite nyttig när jag använder egna kassar.😊

Andra omgången sydde jag av ett nytt duschdraperi från Gengåvan. Det räckte också till 6 st. Vad ska jag ha så många kassar till? Jag tänker ge bort de flesta.



29 augusti 2017

Änglar

Änglar kan man ju aldrig få för många av. Det här är nya mönster som jag har testat på min nya maskin. Tråden gick inte av en enda gång. Jag är så glad att den fungerar så bra. Man kan ju aldrig vara säker när man köper begagnat.

14 augusti 2017

Sommarhandarbete och lite annat

Jag har varit otroligt lat att uppdatera bloggen. Jag har handarbetat och pysslat ungefär som vanligt. Så nu kommer att antal bider på det jag kommer ihåg att jag gjort under sommaren hittills. Det absolut STÖRSTA som hänt mej i sommar är väl inköpet av min nya Designer Viking Diamond. Vilken pärla! En fantastisk symaskin. Jag har köpt den begagnad hos en dam i Smögen. Jag sparade in 38000 på att köpa den använd. Det syns inte på maskinen att den är använd alls.
Så jag gjorde ett riktigt fynd.





 Det här är det senaste jag broderadepå den. Vår närmsta granne fyllde 50 år i tordags. Han är en riktig "fiskargubbe" så det fick bli den här:
Texten är rak om handduken ligger som den ska
Jag har också sytt lite småbarnskläder. Både till små här i Sverige och i Rumänien.








En liten Seetheart blev det också. Den är sååå söt!



21 maj 2017

Virkad sommarväska

Jag hade några virkade vita rutor över från ett annat projekt. Så varför inte virka ihop dom och virka en väska.Jag har stärkt den med trälim och klistrat fast plast under botten .
Den är inte så sned som bilden visar. Magnetlås under silverblommanBara svårt att få den att stå upp. Ett roligt vårarbete.




13 april 2017

Två nya babyfiltar

Senaste veckan har det blivit två nya babyfiltar som ska skänkas bort till fattiga barn. Ben första är virkad i sammetsgarn och den andra är loomad av fleeceremsor. Jag har virkat kanterna av Hooked Ribbon XL.




2 april 2017

Nålbindning

Jag och min kompis Phoebe har bestämt oss för att lära oss nålbindning. Först behöver man nålar. Mannen tillverkade några till mej. Garn inhandlades. Det måste vara 100% ull så att man kan valka ihop det när man behöver en ny tråd.


Den tunnaste nålen är bäst, tycker jag, Sen började jag att testa .Oj, så svårt. Trots bok och youtube klipp så är det jättesvårt.







Här börjar det se ut som nålbindning. Detta är bara ett axplock av alla 50-11 försök jag gjort. Ja, det är iaf kul att testa  något nytt. Vi får väl se om det blir ett par vantar så småningom.

16 mars 2017

Sockar och lite annat

Jag blev sugen på att sticka ett par tovade sockor efter att jag stickade tovade tofflor förra veckan. Är väldigt förtjust i den lila färgen, Jag har ruggat dom ikväll och dom är jättesköna. Med på bilden är också några påskkycklingar, ett tovat ägg och ett får. Väldigt enkelt att göra av garnbollar.
Mannen har gjort ett iPad ställ (av möbeldetaljer som han fått för många år sedan av W Werneflo)och jag har målat det. Passar bra till duken, eller hur?



Extremt skitig skärm men det är  så mannen vill ha det(haha)


12 mars 2017

Krokad liten kofta

I höstas provade jag på att kroka för första gången.  Då blev det en rutig filt. Nu blev jag sugen på att testa igen och resultatet blev en liten babykofta. Den blev ganska "stadig"så den är säkert väldigt varm. Rolig att göra. Garnet är från Netto och mönstret har jag bara hittat på. Kroknål 5. Mudden är krokad med aviga och räta maskor och hela tröjan i rätkrokade maskor.


Jag testade att kroka lite olika maskor. Det "rutiga" är med två färger. Kroka är inte särskilt svårt.


6 mars 2017

Tovade tofflor

På Fårfesten i Kil köpte jag tre nystan Naturgarn. Det blev ett par tovade tofflor som jag ska ge bort i födelsedagspresent. Det tog en kväll att sticka och tvätta(tova) i maskin. Nästa morgon var de torra för att borstas. Så här blev de:


5 mars 2017

Poncho, mössa och vante

Min nyaste hobby är ju Zippy loomen som jag skrev om i et tidigare inlägg. Jag testade att göra en poncho i ett grovt garn. Det gick ruskigt fort. Den tänker jag använda när jag sitter framför tv:n och fryser. Jag testade ett ulligt mohairgarn också. Det blev en "Pussycat hat" Den tänker jag skänka bort om någon vill ha den på kvinnodagen den 8 mars.
Efter att ha besökt Fårfesten i Kil i går, blev jag inspirerad att testa, att virka babyvantar i en ny teknik för mej. Bara smygmaskor. Det var roligt och jag kommer nog att använda den tekniken för framtida projekt.





28 februari 2017

Zippy loom

För en tid sedan blev jag inspirerad av min duktiga väninna Kristina i Göteborg att prova Zippy loom. Sagt och gjort. Mej veterligen finns inte den här att köpa i Sverige så jag köpte en på E-bay. Den var säkert alldeles för dyr, men vad gör man inte när det är något men vill ha. Jag har aldrig påtat annat än på en påtdocka tidigare, så det var bara att sätta igång och lära sej. Jag hade inget grovt garn så jag klippte remsor av en fleecefilt och använde att garn som jag hade hemma. Här kommer bilder på mitt första försök. Det blev en liten badrumsmatta till lilla gästtoan. Den är supertjock och väldigt mjuk. Den gick snabbt att göra.