4 juli 2018

Jacobs senaste video

Nu var det ganska länge sdan jag la ut något o Jacob. Han jobbar nu som musikproducent i Los Angeles. Spelar in egen  musik också. So stolt farmor tycker ju jag att han är superbra.

31 maj 2018

Sex månaders diverse hantverk och pyssel.

Jag har inte skrivit något här på bloggen på väldigt länge. Nu tänker jag att göra en liten sammanfattning av några saker som jag gjort det senaste halvåret. Sen ska jag försöka bli lite bättre på att uppdatera. Det kommer att bli en hel del bilder .
Jag börjar med det senaste och sen går jag bakåt.
För en månad sen ungefär hittade jag en grupp på Facebook som heter Prematurföreningen Mirakel. (Nätverket Änglaklänningar) Det är en liten grupp som syr begravningskläder till barn som är födda för tidigt eller inte överlevt när de föddes sk änglabarn. Inte bara änglaklänningar, nöddopsklänningar även sänglakan till kuvös, sista vilan, wraps till de allra minsta och mössor. Det är många som skänker sina brudklänningar till (dop)klänningar. Jag tycker att det är välsignat att få göra detta för de små kämparna och deras föräldrar. Här några bilder på något av det jag sytt.


Här kommer lite andra saker jag pysslat med.

FOAMARIA är ett material som man kan göra blommor av. Tror att det är enklast att lägga in en länk från Youtube Foamaria Det här är mina allra första försök. Jag har gjort några som jag inte tagit kort på och jag blir liteduktigare allt eftersom.15 oktober 2017

Karlstad remake

Lite stolt och glad är jag nog, efter att jag har vunnit andra pris i Karlstads remake tävling. En tävling som gick ut på att återanvända något. Jag använde herrskjortor och en slips. Tur hade jag också. 1:a pris var en något begagnad elcykel. Ni som känner mej, kan ni tänka er mej på en cykel? Andra 1:a pris en bra begagnad symaskin. Jag har 4 symaskiner. 2:a pris 50 sytrådsrullar. Passar ju mej perfekt. Så tack till Olssons tyger som sponsrade med tråd5 september 2017

Plastbanta

Det är väldigt populärt att sy egna kassar isället för att använda affärernas plastkassar. Så jag har fallit för trenden och sytt ett antal. De 6 första jag sydde var av nya oanvända tunna panelgardiner från IKEA. De hade jag fått av en väninna. Väldigt lätta och starka. Å, jag känner mej lite nyttig när jag använder egna kassar.😊

Andra omgången sydde jag av ett nytt duschdraperi från Gengåvan. Det räckte också till 6 st. Vad ska jag ha så många kassar till? Jag tänker ge bort de flesta.29 augusti 2017

Änglar

Änglar kan man ju aldrig få för många av. Det här är nya mönster som jag har testat på min nya maskin. Tråden gick inte av en enda gång. Jag är så glad att den fungerar så bra. Man kan ju aldrig vara säker när man köper begagnat.

14 augusti 2017

Sommarhandarbete och lite annat

Jag har varit otroligt lat att uppdatera bloggen. Jag har handarbetat och pysslat ungefär som vanligt. Så nu kommer att antal bider på det jag kommer ihåg att jag gjort under sommaren hittills. Det absolut STÖRSTA som hänt mej i sommar är väl inköpet av min nya Designer Viking Diamond. Vilken pärla! En fantastisk symaskin. Jag har köpt den begagnad hos en dam i Smögen. Jag sparade in 38000 på att köpa den använd. Det syns inte på maskinen att den är använd alls.
Så jag gjorde ett riktigt fynd.

 Det här är det senaste jag broderadepå den. Vår närmsta granne fyllde 50 år i tordags. Han är en riktig "fiskargubbe" så det fick bli den här:
Texten är rak om handduken ligger som den ska
Jag har också sytt lite småbarnskläder. Både till små här i Sverige och i Rumänien.
En liten Seetheart blev det också. Den är sååå söt!21 maj 2017

Virkad sommarväska

Jag hade några virkade vita rutor över från ett annat projekt. Så varför inte virka ihop dom och virka en väska.Jag har stärkt den med trälim och klistrat fast plast under botten .
Den är inte så sned som bilden visar. Magnetlås under silverblommanBara svårt att få den att stå upp. Ett roligt vårarbete.