2 april 2015

Sticka och skicka

Jag tycker att det är så roligt att sticka små barntröjor. Det går fort och det är en härlig känsla att veta att tröjan kommer att värma en liten ute i världen.
Skulle du också vilja sticka och skicka så här är några adresser:

Hjälp Lettland: Ett projekt i Norrköping som drivs av INTUS som är en del av KFUM. Vill ni skänka hit kan ni skicka till Elin Eriksson, Ljuragatan 177, 60351 Norrköping så lämnar jag de till insamlingen. De har en fb-grupp "Hjälp Lettland" och hemsidahttp://www.hjalplettland.nu

Hjälpstickanwww.hjalpstickan.se

Hjärtekatten: http://www.hjartekatten.blogspot.se/ Finns även på Facebook, sök på Hjärtekatten eller Virka hjärtekatter och syskondjur.


Kvinnojourer:  vill du hjälpa till och virka/sticka något till barnen som kommer med sina mammor till kvinnojourerna så är det väldigt snällt. Vill du skicka något så är adressen
Ingela Berndtsson, Stommen 150, 446 96 Hålanda, mob.0704-925056



Små Bläckfiskar: Virkar Bläckfiskar som skänks till neoavdelning på Lunds sjukhus. De har en FB-grupp som heter "Små bläckfiskar"

Sticka för livet: http://www.facebook.com/groups/114866888593811/?bookmark_t=group Finns här på facebook. De stickar och säljer halsdukar och skänker sen pengarna till barncancerfonden.

The Mirembeprojecthttp://www.themirembeproject.com/#!about_us/csgz  Barnhem i Uganda som en svensk 23åring öppnar. Har ni frågor fråga Viola Rylander i gruppen.
LoszuGhana : Gatubarn och behövande i Ghana. Allt går fram utan mellanhänder.
Kontkta Annica Jansson Lindome Loszughana grupp här på FB.
Under hösten kommer det vara försäjningar och marknader där dessa handarbeten m.m sälj och det går oavkortat utan admkostnader m.m till LoszuGhana Childrensvillage. Behovet är stort. Allt från grytlappar, mössor,sockar.amurgumi,smycken,sjalar, virkade armband, pannband, handledsvärmare m.m 

AFFC:

1 mil halsduk:
Dom ska få ihop 1 mil halsduk till jubileum. Sen sprättar dom den och gör mindre halsdukar och babyfiltar och skänker

Dom tog över efter Stickhjälpen:

Här kommer bilder på mina senaste projekt. Den sista tröjan har jag sytt ihop av maskinstickade bitar och av en bit gjorde jag en filt.











3 kommentarer:

  1. Vad fint att du har sammanställt det här!

    SvaraRadera
  2. ...och jättfina saker du stickat också, såklart. :)

    SvaraRadera
  3. Tack för berömmet. tyvärr har jag kopierat listan på adresserna dit man kan skicka så jag kan inte ta åt mej äran för den sammanställningen. Minns inte var det var ifrån. Det är iaf roligt att vara med på ett hörn att hjälpa till

    SvaraRadera