20 november 2011

Chokladchipskakor


För ovanlighetens skull har jag bakat kakor inför helgen. Mannen klagade på att det inte fanns något gott till kaffet. Jag delar gärna med mej av det här receptet på chokladchipskakor som jag fick av min första sonhustru för ca 25 år sedan.


Det är jättebra att ha en liten glasskopa att klicka ut kakorna med.

Kristys Chokladchips kakor

2,5 dl socker
2,5 dl farinsocker
270 g eller 3 dl smör eller margarin (inte smält)
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
7,5 dl mjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2,5 dl nötter
150-200 g chokladchips (eller hackad blockchoklad)

190 grader ca 10-12 min 
 Gör en provkaka, det brukar löna sig.
Blanda ihop alla röda ingredienser. Blanda sedan de blå och därefter båda tillsammans Klicka ut (ungefär en matsked förr normalstora) (tryck till lite med tummen.)
på bakplåtspapper! Det blir ungefär 80 st.
Ät och njut!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar